Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ετεοκλής Νικολάου ξεναγεί το thebest στη Βαρκελώνη, πάνω σε ξύλινα ποδήλατα!- «Νιώθεις σαν ροκ σταρ»

Ο Ετεοκλής Νικολάου ξεναγεί το thebest σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μετακόμισε στην μαγική και πολύχρωμη πρωτεύουσα της Καταλονίας πριν από τέσσερα χρόνια ακολουθώντας τον… έρωτα...

Στη Βαρκελώνη ο Ετεοκλής Νικολάου είναι γνωστός ως ο Έλληνας που κάνει ξεναγήσεις πάνω σε ξύλινα ποδήλατα!

«Όταν κάνεις ξενάγηση με ένα τέτοιο ποδήλατο, σε κοιτάζουν όλοι, νιώθεις σαν ένας ροκ σταρ» λέει στο thebest.gr o νεαρός που μετακόμισε στην μαγική και πολύχρωμη πρωτεύουσα της Καταλονίας πριν από τέσσερα χρόνια ακολουθώντας τον… έρωτα και πλέον μαθαίνει τους τουρίστες πώς είναι οι ομορφιές της πόλης όταν τις απολαμβάνεις πάνω σε δύο οικολογικές ρόδες.

Αυτή τη στιγμή ο Ετεοκλής έχει δύο μικρές εταιρίες ξενάγησης με ξύλινα ποδήλατα στην  Βαρκελώνη και πραγματοποιεί θεματικές ξεναγήσεις που λατρεύει η νεολαία, αποδεικνύοντας ότι οι «φρέσκες» ιδέες βρίσκουν πάντα το δρόμο τους και ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν με τον τρόπο που το θέλεις, αν το … θέλεις πολύ!

 

‘Ήρθα στη Βαρκελώνη από έρωτα- Όταν σκέφτηκα τι άλλο θα ήθελα να κάνω εκτός από τη δημοσιογραφία, κατέληξα στις ξεναγήσεις.

Πώς φτάσατε να ξεναγείτε στην Βαρκελώνη και να χρησιμοποιείται γι ΄αυτό ξύλινα ποδήλατα;

Βρίσκομαι στη Βαρκελώνη τα τελευταία χρόνια. Ήρθα από έρωτα.  Παλιότερα, εργαζόμουν ως δημοσιογράφος στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. ‘Όταν σκέφτηκα τι άλλο θα ήθελα να κάνω εκτός από τη δημοσιογραφία, κατέληξα στις ξεναγήσεις. Δεν είμαι ξεναγός, δεν έχω τελειώσει κάποια τέτοια σχολή, το κάνω όμως σε χώρους που επιτρέπεται, βάσει νομοθεσίας. Υπάρχει η ξενάγηση στην παλιά πόλη, αυτή που σχετίζεται με την αρχιτεκτονική, η ξενάγηση με τάπας αλλά και η ξενάγηση στη νυχτερινή και «απαγορευμένη» Βαρκελώνη. Θεματικές ξεναγήσεις για να γνωρίσει κάποιος την πόλη.

Έχω δημιουργήσει δύο μικρές εταιρείες μέσα από τις οποίες κάνουμε θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη. Υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης με ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής. Τα εισάγω από την Ελλάδα και είμαι ο μοναδικός αντιπρόσωπος αυτής της εταιρείας η οποία είναι η μόνη που κάνει ξεναγήσεις, εδώ και τέσσερα χρόνια,  στα ελληνικά. Φυσικά γίνονται ξεναγήσεις και σε άλλες γλώσσες, στα αγγλικά και στα ισπανικά. Οι ξεναγήσεις είναι σε ποδηλατοδρόμο και διαρκούν τρεις ώρες.

 

Σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να διαφημίσουμε μία ελληνική εταιρεία και ένα στυλάτο ποδήλατο που είναι διαφορετικό και οικολογικό.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τα ξύλινα ποδήλατα;

Επειδή η πόλη αυτή είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον, υπάρχει τεράστιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων με τον Δήμο να διαθέτει ποδήλατα. Γενικότερα γίνονται ξεναγήσεις με ποδήλατα  και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φέρω ένα ελληνικό προϊόν και να κάνω αυτού τους είδους τις ξεναγήσεις που είναι κάτι διαφορετικό για τους Έλληνες. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να διαφημίσουμε μία ελληνική εταιρεία και ένα στυλάτο ποδήλατο που είναι διαφορετικό και οικολογικό. Χρησιμοποιούμε ένα δέντρο για να φτιάξουμε 40 ποδήλατα ενώ για κάθε έναν που αγοράζει ένα ποδήλατο, φυτεύουμε ένα δέντρο με το όνομα του. Είναι ένα ποδήλατο που εδώ τραβάει το ενδιαφέρον και την προσοχή ενώ όλοι όταν μαθαίνουν ότι είναι από την Ελλάδα, ενθουσιάζονται. Έχουμε πολλούς Έλληνες από την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Κρήτη.

Είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους μέσα από αυτή τη διαδικασία

Θα επιστρέφατε στην Ελλάδα για να κάνετε αυτό το επάγγελμα;

Στην Ελλάδα δε μπορεί να κάνει κάποιος ποδήλατο με ασφάλεια. Γενικότερα οι συνθήκες στην Ελλάδα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την ξενάγηση δεν είναι ευνοϊκές καθώς είναι ένα κλειστό επάγγελμα με παλιά νοοτροπία.

Τι διαφορετικό συμβαίνει όταν ξεναγείσαι πάνω σε ένα ξύλινο ποδήλατο;

Όταν κάνεις ξενάγηση με ένα τέτοιο ποδήλατο, σε κοιτάζουν όλοι, νιώθεις σαν ένας ροκ σταρ. Είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πέρα από αυτό, πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ποδήλατο, καλής ποιότητας που είναι 100% ανακυκλώσιμο.

Ποιο είναι το κόστος και τι άλλο σχεδιάζετε;

Το κόστος για την κάθε ξενάγηση φτάνει τα 28 ευρώ ανά άτομο. Αν κάποιος θέλει να νοικιάσει ποδήλατο το κόστος είναι 15 ευρώ για δύο ώρες και 20 ευρώ για όλη την ημέρα. Πλέον συνεργαζόμαστε και με αλυσίδα ξενοδοχείων ενώ στο πρόγραμμα μας θα υπάρχουν και ημερήσιες εκδρομές με δικό μας όχημα.

Μάθετε περισσότερα εδώ και εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις