Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλάρωση μέτρων: Συνεδριάζει η Επιτροπή- Ποιες είναι οι ενστάσεις

Χαλάρωση μέτρων: Συνεδριάζει η Επιτροπή-...

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση

Στις 14:00 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών η οποία αναμένεται να προχωρήσει και σε εισηγήσεις για τη χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν κατά του κορωνοϊού κι ενώ η  κυβέρνηση  επιθυμεί να καταργηθούν σταδιακά τα μέτρα που είναι σήμερα σε ισχύ.

Τα μέτρα που βρίσκονται υπό εξέταση
 

 
Όπως έγραψε το ethnos.gr, τα μέτρα που ζητά η κυβέρνηση από τους επιστήμονες να αρθούν είναι:

Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παρότι ελάχιστοι πλέον τη χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους αφού δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν να αρθεί το μέτρο. Εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. 


Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση. Πάντως πηγές σημειώνουν ότι οι ειδικοί δεν σκοπεύουν καν να αναλύσουν το συγκεκριμένο θέμα αφού θεωρούν ότι ακόμη είναι πρώιμο.


Επίσης η κυβέρνηση ζητά να δοθεί το πράσινο φως ώστε να επιτραπούν με μέτρο κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις όχι όμως οι παρελάσεις.


Τέλος θετικά αναμένεται να απαντήσουν οι επιστήμονες της επιτροπής για το θέμα των σχολικών εκδρομών ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.

Ενστάσεις
 

Όμως, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει χαλάρωση μέτρων, πληροφορίες του  ethnos.gr αναφέρουν ότι μέλη της επιτροπής θεωρούν πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, γι αυτό και δεν προτίθενται να δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση των μέτρων.

 

Στη σημερινή σύσκεψη της ολομέλειας της επιτροπής πήγες τους ethnos.gr αναφέρουν ότι πολλοί επιστήμονες θα διατυπώσουν αντιδράσεις σχετικά με το πλήρες άνοιγμα της χώρας.

Εκτιμούν ότι θα πρέπει να δώσουμε στην πανδημία λίγες εβδομάδες ακόμη προκειμένου να καταγραφεί μία πιο σταθερή αποκλιμάκωση, ώστε να μη χρειασθεί να γυρίσουμε πίσω.
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις