Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόλεμος γιατρών για το "αίνιγμα" της Πάτρας- Η απάντηση Μαστοράκου στην Τσιόλα- Τι λέει στο thebest.gr

Πάτρα: Πόλεμος γιατρών για το "αίνι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

«Πόλεμος» φαίνεται να ξεσπάει στον ιατρικό κλάδο με  αφορμή την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη. Σε όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της, την Κυριακή, η ιατροδικαστής και Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, απαντά σήμερα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου, όπως ανέφερε στο thebest.gr, θέλοντας να προασπίσει το ιατρικό έργο, θεωρεί θεσμική υποχρέωσή της, την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου, όπως είπε να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεράποντες ιατρούς και στα νοσοκομεία. «Όταν βγαίνει το ζευγάρι και κάνει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και αφήνονται αιχμές ότι κάτι δεν έγινε καλά, ότι τρία παιδιά πέθαναν, πως άφησαν οι γιατροί να συμβεί, αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Επί προσωπικού, σε ανακοίνωσή της, η κ. Τσιόλα εγκαλεί την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, γιατί κάνει δημόσια αναφορά στο συμβάν, αυτό δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο. Και όπως έχω τονίσει το ιατρικό έργο ήταν άψογο, σε δυο νοσοκομεία της Πάτρας και δυο των Αθηνών. Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά που αφορούσε τον πρώτο θάνατο του παιδιού στην Αθήνα, μπήκε στο αρχείο που σημαίνει ότι δεν βρέθηκε ιατρική αμέλεια και γι΄αυτό είμαι υποχρεωμένη θεσμικά να προασπίσω τους συναδέλφους μου. Η παρέμβασή μου είναι θεσμική και η κ. Τσιόλα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είμαι θεράπων γιατρός και πραγματικά δεν είμαι. Όπως οι θεράποντες ιατροί δεν θέλουν να τοποθετηθούν και έτσι εγώ πρέπει να καλύψω τα ερωτήματα των πολιτών αλλά και των δημοσιογράφων σχετικά με το τι έκαναν οι γιατροί. Δεν μπορούμε να αφήνουμε αιχμές κατά των γιατρών και να χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η ολιγόλογη σημερινή ανακοίνωση της κ. Μαστοράκου, σχετικά με τα  παραπάνω  αναφέρει: "Η προάσπιση του ιατρικού έργου και του ιατρικού σώματος αποτελεί θεμελιώδη θεσμική υποχρέωση των Ιατρικών Συλλόγων, με ανώτερο σκοπό να μην κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεράποντες ιατρούς και στα Νοσοκομεία".

Η ανακοίνωση της Αγγελικής Τσιόλα

Στην ανακοίνωση της,  η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, η οποία διενήργησε τη νεκροψία στην 6 μηνών Ιριδα, ανέφερε: "Σχετικά με  την περίπτωση η οποία συζητείται εντονως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό τόσο στην οικογένεια που πενθεί όσο και στις Προανακριτικές και Ανακριτικές Αρχές , αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα: Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών  που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά-πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων-Αντιπροέδρων-Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει  αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των Αρχών της Δεοντολογίας Ιδιώτες Ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στα Πανεπιστημιακά και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις