Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στην Παντάνασσα ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Χαράλαμπο

Απόψε στην Παντάνασσα ιερά αγρυπνία για ...

Αγρυπνία θα τελεστεί και στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί απόψε Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 μετά τις 20.30 και έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών επί τη εορτή του Αγίου Χαράλαμπου του Ιερομάρτυρα που τιμάται από την εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 10 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ναό Παντανάσσης φυλάσσεται τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπου ή Χαραλάμπη που θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς. Ο συγκεκριμένος Άγιος θεωρείται ο άγιος που προστατεύει από την κατάθλιψη και ότι όπως λέει και το όνομα του, προσφέρει μόνο χαρά. Ακόμα ο Άγιος Χαράλαμπος πιστεύεται ότι προστατεύει και από τις λοιμώδεις νόσους όπως ήταν η πανούκλα τα παλαιότερα χρόνια ενώ σήμερα η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με την πανδημία του covid 19.

Στο μεταξύ ιερά αγρυπνία απόψε στις 20.30 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.

Στην Παντάνασσα σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη 10/2 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία πλάι στο παρεκκλήσι του ναού.

Μεγάλη γιορτή απόψε και την Πέμπτη τελείται και στα Τσουκαλέικα όπου βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Χαράλαμπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις