Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Γύθειο για την εορτή της Υπαπαντής ταξίδεψε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στο Γύθειο για την εορτή της Υπαπαντής τ...

Την Τετάρτη 2/2/2022 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία που μετέδωσε απευθείας ο "Λύχνος", ο Πατρών κήρυξε το Θείο λόγο

Την περασμένη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μάνη και ειδικότερα στην έδρα της Μητροπόλεως στο γραφικό Γύθειο, όπου στο Επισκοπείο βρίσκεται ο φερώνυμος Ιερός Ναός από τον περασμένο αιώνα.

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας την έννοια της Υπαπαντής του Χριστού, συγχοροστατούντων των σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ απένειμε το μετάλλιο της Ι. Μητροπόλεως «Παναγία η Γιάτρισσα» στον επί σειράν δεκαετιών ευλαβέστατο γέροντα κληρικό π. Γεώργιο Δαμιανάκο καθώς και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για την επέτειο της συμπληρώσεως τριάκοντα ετών (1992-2022) αρίστης λειτουργίας του προς αναμετάδοση της θείας λατρείας, της χριστιανικής διδασκαλίας και της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στον πιστό λαό του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ και του Θεοφελιστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με σαφήνεια και θεολογική σκέψη βασισμένη στους θεοφόρους Πατέρες ανέλυσε την έννοια της Υπαπαντής του Κυρίου καταλήγοντας ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας να καταστεί ένοικος στις ψυχές μας ο Χριστός.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ανεπέμφθη δέηση έξωθεν του Επισκοπείου ενώπιον της τιμίας και ιστορικής εικόνος της Υπαπαντής και έκλεισε η όλη πανήγυρη με τον Εθνικό Ύμνο.

Στον εορτασμό παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσαλής, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε μελωδικά βυζαντινός χορός υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτου κ. Ν. Ταπρατζή.

Τιμές απέδωσαν αντιπροσωπίες σχολείων της πόλης, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».

Τον Μητροπολίτη Πατρών συνόδευσαν στο Γύθειο ο αρχιδιάκονος Σεραφείμ Αργυρόπουλος και ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις