Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Η μεγάλη έκπληξη του πρώτου αρώματος σε πωλήσεις στον κόσμο για το 2021

Η μεγάλη έκπληξη του πρώτου αρώματος σε ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Όπως γνωστοποιήθηκε το αγόραζαν κάθε τρία δευτερόλεπτα ανά τη υφήλιο! (Ξεπέρασε ακόμα και το Chanel 5)

«Βestselling perfume worldwide» αναδείχθηκε το ανδρικό άρωμα Sauvage του οίκου Dior για τη χρονιά που μας πέρασε. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα ως ο ευωδιαστός πρωταθλητής του 2021 προκαλώντας πολλά δημοσιεύματα στα ξένα fashion media και όχι μόνο. Και αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς σχεδόν πάντα αυτό το επίτευγμα εμπορικής επιτυχίας δεν προέρχεται από ανδρικά καλλυντικά αλλά από γυναικεία. Επιπλέον σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ: «Πωλούταν κάθε τρία δευτερόλεπτα σε όλο τον πλανήτη»! 

 

Θα ήταν αναμενόμενο να ακουστούν ως best sellers το Chanel 5 (που είναι το εμπορικότερο άρωμα όλων των εποχών) το black Opium του Yves Saint Laurent που εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών τα τελευταία χρόνια, αλλά και το αξεπέραστο Angel του Thierry Mugler που έχει ορκισμένους οπαδούς, ή τα Daisy (Mark Jacobs), Good Girl (Carolina Herrera), Si (Giorgio Armani), La Vie e Belle (Lancome). Κι όμως το ανδρικό Sauvage υπερίσχυσε σε πωλήσεις.

 

Όπως γράφτηκε σε καταξιωμένες στήλες ομορφιάς πρόκειται για ένα προιόν που προκαλεί «οσφρητικό σοκ». Είναι πιπεράτο, φρέσκο αλλά ταυτόχρονα μοναδικά αισθησιακό. Ο δημιουργός του ήθελε να ενώσει το ακατέργαστο με το ευγενές, το ζωώδες ένστικτο με τη φυσική κομψότητα. «Το Sauvage» μίλησε αμέσως σε εμένα. Ήταν μια τραχιά πέτρα, την οποία σμίλευσα και της έδωσα σχήμα» δήλωσε ο δημιουργός του Francois Demarchy.

Πρωτοκυκλοφόρησε το 2015 με ambassador το Τζόνι Ντεπ ο οποίος εκπροσωπούσε ένα μανιφέστο ελευθερίας στην έρημο. Αμέσως μετά βγήκαν και άλλες εκδοχές με διαφορετικές συνθέσεις συστατικών. Ετσι, η εν λόγω μεθυστική δημιουργία το 2021 ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

«Μια εντελώς νέα πρώτη θέση στην ιστορία της αρωματοποιίας για ένα ανδρικό άρωμα»,  αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος Dior σε δελτίο τύπου προκειμένου να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την πρωτιά που κατάφερε να εξασφαλίσει στην προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Όπως μάθαμε με βασικό συστατικό  το περγαμόντο reggio από την Καλαβρία και ξύλο κεχριμπάρι, το Sauvage έχει μια δύναμη εθιστική. Μάλιστα, ο Dior πρόσφατα ανακοίνωσε ως νέο πρόσωπο για το εν λόγω άρωμα τον ποδοσφαιριστή Kylian Mbappé. Eννοείται πως αυτές τις μέρες  το Sauvage λανσάρεται και ως η πιο δημοφιλής πρόταση δώρου για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View