Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπλόκο αγροτών: Δεν επετράπη η είσοδός τους στην Ιόνια Οδό

Μπλόκο αγροτών: Δεν επετράπη η είσοδός τ...

Δείτε το βίντεο

Έφτασαν στο κόμβο του Χαλικίου, λίγο πριν τις 12:30 οι αγρότες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Συκιά με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους, με σκοπό να προβούν σε διαμαρτυρία εντός της Ιόνιας Οδού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με μια κλούβα να έχει παραταχθεί στην είσοδο προς την Ιόνια Οδό, αποτρέποντας την είσοδο των αγροτών σε αυτή.

Μετά από διαβουλεύσεις του Πρόεδρου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κοτοπούλη με τις αστυνομικές αρχές, δεν επετράπη η είσοδος στην Ιόνια Οδό, με την κίνηση των οχημάτων να διοχετεύεται προς Κεφαλόβρυσο.

 

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες από την περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου προχώρησαν στην κινητοποίηση τους στον κόμβο επί της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Η είσοδος στην Ιόνια Οδό μέχρι το τέλος της κινητοποίησης γίνεται από το Κεφαλόβρυσο.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Κοτοπούλη, Πρόεδρου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας:

Τρακτέρ σε «θέση μάχης»

Οι αγρότες για αρκετή ώρα επέμεναν στο αίτημά τους να αποχωρήσουν από το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τοποθέτησαν μάλιστα τα τρακτέρ τους και στις δύο πλευρές του κυκλικού κόμβου, τόσο προς Ιόνια Οδό, όσο και προς Μεσολόγγι για λίγη ώρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Περί τη 13:15 οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων πλήρως στο ύψος του κόμβου Χαλικίου για λίγη ώρα, μην επιτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αγρίνιο μέσω της Κλεισούρας.

Μετά από λίγη ώρα, το ρεύμα της εθνικής προς Μεσολόγγι δόθηκε στην κυκλοφορία ενώ οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς το σημείο που είχαν λάβει θέσεις τα ΜΑΤ, έχοντας σύντομο διάλογο με τους αστυνομικούς. Επανέλαβαν το αίτημά τους να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ιόνια Οδό, με τις αρχές ωστόσο να παραμένουν αμετακίνητες.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται και αναμένεται να ενταθούν περισσότερο τις προσεχείς ημέρες πανελλαδικά.

πηγή agriniopress.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις