Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσο έπεσαν οι εμβολιασμοί στην Αχαΐα- Ο «πονοκέφαλος» με τους 65 και άνω και οι απαλλαγές

Πόσο έπεσαν οι εμβολιασμοί στην Αχαΐα- Ο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκεί που στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας είχαμε περίπου 3.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τώρα με δυσκολία καταγράφουμε 1.500

Σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στην περιοχή της Αχαΐας το τελευταίο διάστημα με την ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμών. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200 αιτήσεις για απαλλαγή που θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή ενώ υπάρχουν άλλες 80 που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα (μετά τις 14 Ιανουαρίου) και άρα απορρίφθηκαν. Να θυμίσουμε ότι όσοι είναι άνω των 65 και είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αρμόδιος για θέματα υγείας, «οι εμβολιασμοί το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν κάμψη. Εκεί που στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας είχαμε περίπου 3.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τώρα με δυσκολία καταγράφουμε 1.500 από τους οποίους πάνω από 300 αφορούν στην πρώτη δόση ενώ περίπου 800 είναι για την αναμνηστική δόση».

Όπως εξηγεί, «ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή φτάνει τους 204.000. Αν αφαιρέσουμε τον αριθμό των πολύ μικρών πολιτών, έχουμε ένα ποσοστό κοντά στο μέσο όρο αλλά δεν έχουμε κατορθώσει να έχουμε ένα ποσοστό που να ξεπερνά το 85%, όπως θα θέλαμε. Επιμένουμε λοιπόν και τονίζουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε και να προστατευτούμε γιατί η επέλαση της Όμικρον στην περιοχή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Καταγράφουμε τριψήφια νούμερα κρουσμάτων και μάλιστα προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Σε μεγάλο βαθμό η περιοχή παραμένει επιδημιολογικά φορτισμένη. Ας προσπαθήσουμε έστω και τώρα να προστατεύσουμε όλοι την υγεία μας με τον εμβολιασμό. Μακάρι να υπάρξει μία αποφόρτιση στα τέλη Φεβρουαρίου αν και οι ειδικοί την περίμεναν στα τέλη Ιανουαρίου, και τελικά δεν ήρθε. Δεν καταγράφηκε κάτι τέτοιο, πάμε με αργούς ρυθμούς και ο Φεβρουάριος αναμένεται δύσκολος και για την περιοχή μας. Ο αριθμός των νοσηλειών είναι μεγάλος ενώ και οι σκληροί δείκτες είναι σχεδόν αμετάβλητοι. Το βλέμμα και η προσοχή είναι στραμμένα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 όπου θα πρέπει να υπάρχει ένα 90-95% εμβολιασμένων. Μόλις που αγγίζουμε το 90%, θα θέλαμε παραπάνω από 95%.

Είναι η ομάδα η ζωή της οποίας απειλείται ευθέως από τον ιό. Πρόκειται για μία λοίμωξη που εμφανίζει συνεχώς καινούργια δεδομένα που μεταβάλλονται. Εκεί που λέγαμε ότι θα επιτυγχάναμε την ανοσία της αγέλης με τον εμβολιασμό, τελικά αυτό δεν γίνεται, όπως είπε η κα Θεοδωρίδου. Παραμένει λοιπόν το ζήτημα της ατομικής προστασίας και μέσα από τον εμβολιασμό. Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, όμως στην περιοχή μας ο ρυθμός αποκλιμάκωσης δεν είναι αυτός που θα θέλαμε και αυτός που προβλεπόταν από τους ειδικούς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις