Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Άμεσα δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου και καταφύγιου ζώων

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Άμεσα δημιουργ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών επισημαίνεται:

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, η παράταξή μας μετά από διαβούλευση με άλλους δήμους κατέθεσε πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση στην δημοτική αρχή ώστε να δημιουργηθεί δημοτικό κτηνιατρείο και καταφύγιο ζώων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Πυκνώνουν οι φωνές, ότι στην πόλη το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων βρίσκεται σε έξαρση, ειδικά στην πανεπιστημιούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές.

Θα αναρωτιέται κάποιος μπορεί η δημοτική αρχή να το πράξει; Έχει χρηματικά εργαλεία; Απαντάμε ασφαλώς ΝΑΙ. Το πρόγραμμα Φιλόδημος ήδη έχει ενισχύσει άλλους μικρότερους δήμους, με 372.000 € για τη δημιουργία δομής. Πολλώ δε μάλλον, αν συμπράξουν τρεις δήμοι της Αχαΐας, η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 1.500.000€ και υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα.

Προκειμένου να μην χαθεί  η ευκαιρία από τις 28/7/2021 καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση προς αρωγή της δημοτικής αρχής. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κληθεί ποτέ από τη δημοτική αρχή για αυτό το ζήτημα, ούτε καν εισήγαγε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού υπάρχει μόνο απόφασης ίδρυσης Δημοτικού Κτηνιατρείου.
Επαναφέρουμε όμως για ακόμη ένα λόγο την πρότασή μας. Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής,  η δημοτική αρχή απεφάσισε να διαθέσει άλλες 37.200€ σε κτηνίατρο, όπως υποχρεούται προκειμένου να αδειοδοτηθεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο. Όλο αυτό το διάστημα, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες οι πολίτες επιβαρύνονται με χρήματα. Ήδη από πέρυσι έχουν διατεθεί άλλες 25.000 ευρώ για ενοικίαση χώρου στο Δρέπανο.

Καλούμε τον κ. Πελετίδη να μην χάσει άλλη μία ευκαιρία χρηματοδότησης για τη δημιουργία δομής, να μην χάσει άλλο χρόνο. Άλλως τον καλούμε να διατυπώσει τους λόγους που δεν προχωρά στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης και μέχρι πότε θα στηρίζει ιδιώτες όταν μπορεί να εξασφαλίσει χρηματικούς πόρους που δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τον προϋπολογισμό του Δήμου.

 

Προς ενημέρωσή σας το πρόγραμμα λήγει 31/12/2022.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις