Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ηχούν» λουκέτα στην αγορά- Οι εκπτώσεις οδήγησαν σε… πτώση στην απελπισία

Πάτρα: «Ηχούν» λουκέτα στην αγορά- Οι εκ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη και στις προσφορές

Απογοήτευση στους εμπόρους της Πάτρας, που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους, για να πάρουν ανάσα, στις χειμερινές εκπτώσεις, καθώς η αγορά λόγω των ανατιμήσεων και της αύξησης της ενέργειας, δεν κινείται. Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη και στις προσφορές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πολλούς εμπόρους ακόμα και σε λουκέτο. 

«Ακόμα και με τις χειμερινές εκπτώσεις δεν κινήθηκε η αγορά, οι έμποροι είναι απογοητευμένοι. Περιμέναμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε μια ανάσα αλλά τα καταστήματα παραμένουν άδεια. Η αγορά είναι υποτονική, οι πωλήσεις είναι πολύ χαμηλές, το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρονική αγορά που είναι περίπου 30% κάτω, εμείς υπολογίζουμε ότι η πτώση των πωλήσεων μας είναι περίπου στο 40%»  δηλώνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος κάνει λόγο για τον καθημερινό αγώνα των εμπόρων της Πάτρας να ζήσουν τις οικογένειές τους, καθώς όπως λέει είναι αντιμέτωποι με διπλό μέτωπο: «Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα και οι αύξηση του ρεύματος, αφορά και τις επιχειρήσεις μας αλλά και τα σπίτια μας. Είναι αδιανόητο σε τέτοια περίοδο, που πραγματικά οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, να μην υπάρχει δουλειά. Λόγω της εκρηκτικής  αύξησης της ενέργειας ήρθε γενικότερη ακρίβεια στην αγορά, ενώ υπάρχει και αβεβαιότητα για το αύριο και άπαντες είναι συγκρατημένοι».

Ο φόβος των λουκέτων

Πέρα από την απογοήτευση των εμπόρων, ακόμα ένα συναίσθημα έρχεται να προστεθεί λόγω την πτώσης της αγοραστικής κίνησης και αυτό είναι ο φόβος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος, «οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων βρίσκονται σε απόγνωση» και εξηγεί : «Τον επόμενο καιρό θα δούμε τις επιπτώσεις, το «λουκέτο» σε πολλά εμπορικά καταστήματα δεν είναι μακριά. Τι θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα να ανανεωθούν τα εμπορεύματα ενόψει της ανοιξιάτικης -καλοκαιρινής περιόδου; Τα χρήματα τα είχαμε δώσει για εμπορεύματα μετά το άνοιγμα λόγω πανδημίας και δεν μπορέσαμε να τα πουλήσουμε για να ρευστοποιήσουμε, τώρα δεν κουνιέται φύλλο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις