Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση Δυσπιστίας-Ιάσονας Φωτήλας: «Τα δύσκολα είναι για τους ικανούς»

Πρόταση Δυσπιστίας-Ιάσονας Φωτήλας: «Τα ...

Ομιλία Ιάσονα Φωτήλα στην συζήτηση για την πρόταση μομφής από ΣΥΡΙΖΑ

«Στηρίξαμε αλλά κυρίως ενισχύσαμε την ελληνική ανάπτυξη παρά τις τεράστιες προκλήσεις που καλούμεθα καθημερινά να διαχειριστούμε» επισήμανε κατά την ομιλία του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά τόνισε «ότι δυστυχώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που αναλάβαμε τα ηνία της χώρας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το κύμα της πανδημίας. Παραλάβαμε ένα Ε.Σ.Υ τελείως αποδυναμωμένο και υποστελεχωμένο. Ωστόσο κατορθώσαμε όχι μόνο να αντέξει το Ε.Σ.Υ αλλά πολύ περισσότερο να ενισχυθεί με 1.300 κλίνες ΜΕΘ και 14.000 επιπλέον γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό».

Αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που βελτίωσαν σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα του συνόλου των πολιτών. Επίσης στο κομμάτι της κακοκαιρίας ανέφερε ότι «Μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών. Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης τα οποία μάλιστα σπανίως σημειώνονται σε μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα» ενώ απευθύνθηκε προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση ως εξής «Από ότι φαίνεται εσείς λησμονάτε τα εγκληματικά σας λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Να σας υπενθυμίσω όμως τους δικούς μας χειρισμούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα τη λειτουργία του 112, με το οποίο σώθηκαν ζωές και θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί το ίδιο σωτήριο και τότε».

Καταλήγοντας ο βουλευτής είπε ότι «Εξακολουθούμε να βαδίζουμε σε έναν δύσκολο δρόμο, αλλά όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα τα δύσκολα είναι για τους ικανούς. Από την άλλη, εσείς είσαστε η αντιπολίτευση της ασυνέπειας, του παραλογισμού, της αδράνειας και το μόνο σίγουρο είναι πως αν μιλούσαμε για θεατρική παράσταση ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος παρά το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» και φυσικά καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις