Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: Ξεκίνησε υπό βροχή η αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας - Στις 12 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δήμος Πατρέων: Ξεκίνησε υπό βροχή η αυτο...

Η συγκέντρωση του δήμου Πατρέων στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι

Περισσότερα από 20 λεωφορεία που δρομολογούν σύλλογοι και φορείς της Πάτρας μεταφέρουν Πατρινούς φορείς σήμερα στο Σύνταγμα, όπου έχει προγραμματιστεί  η μεγάλη συγκέντρωση του Δήμου Πατρέων. Η συγκέντρωση και η επιβίβαση στα λεωφορεία έγινε το πρωί στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα υπό βροχή.

Την ίδια ώρα εκτός από τα λεωφορεία, εκατοντάδες θα είναι οι συμμετοχές ιδιωτών που θα πάρουν μέρος στη μηχανοκίνητη πορεία με Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και ποδήλατα (!), ενώ δεν αποκλείεται -αν επιτραπεί από την Τροχαία Αττικής λόγω των καιρικών φαινομένων- στο κομβόι να δούμε και απορριμματοφόρα του Δήμου.

Η αναχώρηση ορίστηκε για τις 7.30 το πρωί από τον Άγιο Ανδρέα (Ακτή Δυμαίων), ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και μάλιστα μετά μουσικής, καθώς θα είναι παρούσα και η Μπάντα.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Πατρών ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην κινητοποίηση με ποδήλατα, ενώ παρούσα θα είναι και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α), καλώντας τα μέλη της να συμμετέχουν. «Η παρουσία και συμμετοχή όλων, είναι επιβεβλημένη.

Τα αιτήματα της ΟΕΒΕΣΝΑ θα παραδοθούν από κοινού με των άλλων κοινωνικών εταίρων από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣΝΑ.

Επίσης και η Ένωση Γονέων Δήμου Πατρέων στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δήμου και καλεί τους συλλόγους να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις το Σάββατο 29/1 στις 11:30 στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο όπου καλούν συνδικάτα της Αττικής για υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού από την κακοκαιρία, καθώς και για την αγωνιστική υποδοχή της μεγάλης πορείας, με όλα τα μεταφορικά μέσα, από την Πάτρα προς την Αθήνα, που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης.

Πριν το ξεκίνημα ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε λίγες ώρες θα είμαστε στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε. Να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για αυτό που συμβαίνει σε βάρος της πόλης και του λαού και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Πάτρας είναι εδώ μαζί μας και συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση».

Με την αναχώρηση τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, όπου θα συναντηθεί με τη συγκέντρωση των Εργατικών Σωματείων και των φορέων της Αττικής. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις