Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανασφάλιστο για φωτιά και τo Abbey- Στα χέρια των αρχών το βίντεο με τους δράστες

Ανασφάλιστο για φωτιά και τo Abbey- Στα ...

Καταστράφηκε ολοκληρωτικά σχεδόν

 Σε εμπρησμό  φαίνεται να οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κατάστημα Abbey στα Ψηλά Αλώνια και η οποία το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Ένα άτομο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό άρχισε να «καταβρέχει» τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα. Οι κινήσεις του έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο κλειστό κύκλωμα καταγραφής του ίδιου του καταστήματος και μαρτυρούν πως η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα Αbbey στα Ψηλαλώνια οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» αναφέρουν πως στο βίντεο που βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων προανακριτικών αρχών, έχει αποτυπωθεί η δράση ενός ατόμου που κατεβαίνει από δίκυκλο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό (εικάζεται πως ήταν βενζίνη) και άρχισε να περιλούζει τον εξωτερικό χώρο ενώ φέρεται να κατευθύνθηκε και στο εσωτερικό της καφετέριας.

Πάτρα: Ποιοι ήταν αυτοί που σταμάτησαν έξω από το Abbey λίγο πριν εκδηλωθεί η φωτιά;

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως φέρεται να υπήρχε και δεύτερο άτομο, που έφθασε με αυτοκίνητο στο σημείο και βοήθησε στο έργο του εμπρησμού, τοποθετώντας αντικείμενα π.χ. τα μπουκάλια με το εύφλεκτο υλικό σε σημεία ώστε το κατάστημα να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς.

Πάτρα: Δείτε βίντεο- Η στιγμή που οι φλόγες "τυλίγουν" το Abbey, στα Ψηλαλώνια

Αξιωματικοί που διερευνούν το περιστατικό, εκτιμούν ότι πιθανότατα στο όχημα να επέβαινε και τρίτο άτομο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να εντοπιστούν οι πινακίδες από το δίκυκλο και το όχημα, ώστε να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού και να διακριβωθούν τα κίνητρά τους, για τον λόγο αυτό γίνεται «σάρωση» στα κλει στά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν… Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκαν εκρήξεις, το κατάστημα παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστη και το διπλανό κατάστημα, το "Παναχαϊκόν" στην πλευρά που γειτνιάζει με το Abbey. H Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την φωτιά στις 6 τα ξημερώματα, ενώ η ζημιά εκτιμάται πως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ εφόσον εκτός από τον εξοπλσμό που έγινε στάχτη, υπέστη μεγάλες ζημιές το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν η επιχείρηση.Καθ’ ομολογία του ιδίου του ιδιοκτήτη το abey ηταν ανασφάλιστο για πυρκαγιά.

Στάχτη το εργοστάσιο φερέτρων στη ΒΙΠΕ- Ήταν ανασφάλιστο για πυρκαγιά- Τι ερευνούν οι αρχές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις