Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάνω από τα 90 δολάρια το πετρέλαιο για πρώτη φορά μετά το 2014

Πάνω από τα 90 δολάρια το πετρέλαιο για ...

Ένας από τους παράγοντες που συντελούν στην άνοδο των τιμών είναι η ανησυχία που υπάρχει αναφορικά με την ένταση στις ρωσοουκρανικές σχέσεις

Στα 90 δολάρια το βαρέλι έφτασε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για πρώτη φορά μετά το 2014, την ώρα που παρατηρείται ανάκαμψη των αγορών αλλά και η αυξανόμενη ένταση στις ρωσοουκρανικές σχέσεις. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα στον μεγαλύτερο κόμβο των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα οι τιμές έχουν ανοδική πορεία και εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει όσον αφορά την ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παρά το γεγονός ότι μία σύγκρουση σε ουκρανικό έδαφος κρύβει μεγάλους κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ειδικότερα όσον αφορά τα ενεργειακά εμπορεύματα όπως είναι το πετρέλαιο αλλά και το φυσικό άεριο, το βασικό σενάριο της Goldman Sachs αναφέρει πως δεν θα υπάρξει καμιά διαταραχή στις προμήθειες.

Στο μεταξύ μεγάλες αμερικανικές τράπεζες όπως για παράδειγμα η Goldman Sachs έχουν κάνει πρόβλεψη με βάση την οποία το 2022 οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι την ώρα που η παγκόσμια αγορά γίνεται πιο σφιχτή, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

«Η αγορά κινείται κατά βάση σε συνθήκες μειωμένης προσφοράς, σταθερά από τα μέσα του 2020, λόγω των περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της ζήτησης», ανέφερε σε δηλώσεις της μία αναλύτρια της DNB.

«Κατανοούμε πλήρως ότι δεν εξαντλούνται τα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, αλλά πιθανόν να εισέλθουμε σε μία πίεση στην αγορά πετρελαίου από τις πολύ χαμηλές επενδύσεις και την ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης», πρόσθεσε ακόμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις