Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Πάτρας- Πτωτικές τάσεις σε Αττική

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Πά...

Το ιικό φορτίο που οφείλεται στο στέλεχος Όμικρον μειώθηκε περίπου στο μισό, ενώ το ιικό φορτίο που οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα παρέμεινε σταθερό

Πτωτικές τάσεις, παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έντεκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 17 - 23 Ιανουαρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 10-16 Ιανουαρίου.

Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -31% στο Βόλο μέχρι -68% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (- 18%) και στα Ιωάννινα (-29%). Πτωτική τάση με στατιστικά σημαντική μείωση (-47%) παρατηρήθηκε στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής. Μείωση (-41%) καταγράφηκε και στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Με βάση ημερήσιες ειδικές αναλύσεις στα λύματα προέκυψε ότι, την τελευταία εβδομάδα, 17-23 Ιανουαρίου, το ιικό φορτίο που οφείλεται στο στέλεχος Όμικρον μειώθηκε περίπου στο μισό, ενώ το ιικό φορτίο που οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα παρέμεινε σταθερό.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (-1%).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις