Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους νεο...

Ζητά την άρση της υποχρέωσης διετούς υπηρέτησης στην οργανική θέση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητάει την άρση της υποχρέωσης διετούς υπηρέτησης στην οργανική θέση για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: "Με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2021, πολλοί νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υπηρετήσουν μακρυά από τον τόπο κατοικίας τους για τα επόμενα δύο έτη. 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί οικονομικές, προσωπικές και οικογενειακές συνέπειες, σε ένα μεγάλο ποσοστό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. 

Η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν παρέχει κανένα παιδαγωγικό όφελος, αφού η πρόβλεψη αφορά τη διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους και όχι απαραίτητα στην ίδια σχολική μονάδα".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άρση της υποχρέωσης διετούς υπηρέτησης στην οργανική θέση για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και β) πότε αναμένεται η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου._ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις