Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Απ. Κατσιφάρα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας βρέθηκ...

Η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αλλά το κυριότερο δεν διεκδίκησε αρμοδιότητες, δεν πίστεψέ στις δυνάμεις της και δεν άσκησε Βέτο στην Κυβέρνηση

Συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας πραγματοποίησε κλιμάκιο της παράταξης Δικαίωμα στην Πρόοδο του Απόστολου Κατσιφάρα, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Δυτ. Ελλάδος. Η συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή 14/1/2022 στα γραφεία του συλλόγου στην Πάτρα.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας,  στα νοσοκομεία,  τα κέντρα υγείας, τις δομές υγείας αλλά και όλοι οι ιδιώτες Γιατροί και τα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα μέσα στην πανδημία.

Αναδείχθηκαν όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα λάθη και οι αστοχίες στην περιφερειακή διαχείριση κατά την διάρκεια της πανδημίας και κατατέθηκαν  προτάσεις για την επόμενη μέρα :

Ενίσχυση του Εθνικό συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων, αναβάθμιση των υποδομών, κτιριακά, ενεργειακά και ψηφιακά. Αποδέσμευση των Νοσοκομείων από την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Οργανωμένο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας με σύγχρονα προγράμματα, χρόνιας νοσηλείας, μετανοσοκομειακής φροντίδας καθώς και προγράμματα κατ’ οίκων νοσηλείας για άτομα τρίτης ηλικίας. Μην ξεχνούμε ότι έχουμε μετατραπεί σε χώρα  υπερηλίκων.

Το Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της Χώρας απέτυχε πλήρως και χρειάζονται άμεσα αλλαγές και βελτιώσεις για να πετύχουμε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Το μόλις 56% της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στην Αχαΐα μόνο απογοήτευση μας προκαλεί.

Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς τα Ιδιωτικά, Ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα. Η κατάσταση από τις καθυστερήσεις έχει φθάσει στο απροχώρητο, όπως επίσης δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να σηκώσει  την μείωση  στο 55% των δαπανών.

Εθνικό σχέδιο επιστροφής γιατρών από το εξωτερικό και ενεργές πολιτικές στήριξης των νέων γιατρών. Θα πετύχουμε και τα δύο , αν τολμήσουμε και βάλουμε ως προτεραιότητες την επιστροφή στις αμοιβές των γιατρών σε επίπεδο μισθολογίου στην προ κρίση εποχή (μισθοί 2010) καθώς και ο θεσμός της προκλινικής δοκιμασίας που ενέκρινε το ΚΕΣΙ για τους νέους Γιατρούς να είναι έμμισθος.

 Εκπαίδευση στο νέο περιβάλλον και αναβάθμιση υποδομών στη νέα ψηφιακή εποχή με  επενδύσεις σε δύο τομείς του μέλλοντος, οργανωμένα και με σχέδιο, τόσο στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση  των γιατρών όσο και την βελτίωση των υποδομών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι θέλαμε μέσα στην κρίση εντατικολόγους αλλά δεν είχαμε την πρόβλεψη και την υποδομή να μετεκπαιδεύσουμε ταχύρρυθμα γιατρούς και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να στελεχώσουμε  τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Τονίστηκε επίσης ότι σήμερα η κατάσταση είναι τραγική ότι το σύστημα υγείας κινείται οριακά, ότι οι γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις κλινικές περίθαλψης ασθενών COVIT έχουν κυριολεκτικά εξαντληθεί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Η παράταξη του κ. Κατσιφάρα όπως αναφέρει, σε όλη την διάρκεια της πανδημίας με αίσθημα ευθύνης ήταν σταθερά δίπλα στους λειτουργούς της υγείας, με θέσεις πρωτοβουλίες και προτάσεις και στις τρείς περιφερειακές ενότητες Αχαΐα – Ηλεία – Αιτωλοακαρνανία και πίεζε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και με πόρους που διατέθηκαν λόγω της πανδημίας για να στελεχωθεί και να αναγεννηθεί το ΕΣΥ στην περιοχή μας.

Η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αλλά το κυριότερο δεν διεκδίκησε αρμοδιότητες, δεν πίστεψέ στις δυνάμεις της και δεν άσκησε ΒΕΤΟ στην Κυβέρνηση για να βελτιωθεί το σύστημα υγείας μέσα στη κρίση. Εμείς ακόμη και τώρα την ύστατη ώρα  θεωρούμε ότι μπορούμε, ότι δεν χάθηκαν όλα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, την πρόεδρο ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ  για τη ουσιαστική ενημέρωση και μέσω αυτής και του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  όλον τον Ιατρικό και νοσηλευτικό Κόσμο  για την προσφορά του στον άνθρωπο και τους ασθενείς, τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν εκτός του πρώην Περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα τα μέλη της παράταξης,  Μπάστα Δήμητρα,  Δριβίλας Δημήτρης,  Καρπέτας Κωνσταντίνος και Γιώργος Αγγελόπουλος.

*Το θέμα της Δημόσιας υγείας και η αναβάθμιση του ΕΣΥ στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας παραμένει για την συγκεκριμένη παράταξη ψηλά στην ατζέντα και θα συνεχίσει να είναι ψηλά μέχρι την τελική δικαίωση, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις