Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το νεό "Scream" προβάλλεται και στην Πάτρα - Στην Αμερική επιδιώκει να πάρει την πρωτιά του "Σπάιντερμαν" στο boxoffice

Το νεό "Scream" προβάλλεται κα...
Μαρτάτος Tάκης

Στην ταινία όπου κεντρικός ήρωας είναι ο δολοφόνος με τη μάσκα ghostface, παίζουν και οι "παλιοί", Ντέιβιντ Αρκέτ, Κόρτνει Κοξ και Neve Campbell

Να σπάσει το σερί των 4 εβδομάδων στην κορυφή του Αμερικάνικου box office του «Spider-Man: No Way Home», θα επιχειρήσει αυτό το σαββατοκύριακο το νέο «Scream» που είναι συνολικά το 5ο του διάσημου franchise τρόμου.  

Το «Spider-Man: No Way Home» ως γνωστόν έχει σαρώσει (και στη χώρα μας, και στην Πάτρα) και ήδη έχει φτάσει τα 675 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ συν ακόμη 870 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.  

Το «Scream» με τον δολοφόνο με την χαρακτηριστική τρομακτική λευκή μάσκα έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του θρίλερ και συνδέθηκε με τον αξέχαστο κινηματογραφικό δημιουργό Wes Craven (1939-2015), o οποίος σκηνοθέτησε και τις 4 προηγούμενες ταινίες.

To στούντιο της Paramount βγάζει το νέο «Scream» αποκλειστικά στις αίθουσες και πιο συγκεκριμένα σε 3,661 οθόνες στις ΗΠΑ και το καλό με το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο είναι πως ακολουθεί η αργία της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, οπότε αναμένεται να βοηθήσει τις κινηματογραφικές ταινίες. Tο sequel/reboot του “Scream” δημιούργησε μία νέα ομάδα που ανέλαβε να φρεσκάρει το στόρι μετά και το θάνατο του Wes Craven.

Tην σκηνοθεσία ανέλαβαν οι δημιουργοί του «Ready or Not», Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett ενώ το σενάριο υπέγραψαν ο James Vanderbilt και ο Guy Busick. Ο Vanderbilt να θυμίσουμε πως είχε γράψει το εξαιρετικό σενάριο του θρίλερ «Zodiac» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2007 ενώ έχει σκηνοθετήσει και την πολιτικοκοινωνιοκή ταινία «Η Αλήθεια» το 2015 με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον σπουδαίο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Την ίδια ώρα ο βασικός σεναριογράφος του ορίτζιναλ «Scream» Kevin Williamson (που ήταν υπεύθυνος για τα στόρι και στα Scream 2 και Scream 4) είναι στη νέα ταινία εκτελεστικός παραγωγός, όπως διαβάσαμε στο boxofficemojo.com.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο του καινούριου φιλμ είναι πως ο πυρήνας του πρωτότυπου, αρχικού καστ, δηλαδή οι ηθοποιοί Neve Campbell, David Arquette και Courteney Cox είναι πάλι εδώ επαναλαμβάνοντας τους ρόλους, γεγονός που χαρίζει στη νέα ταινία ιδιαίτερη αυθεντικότητα ενώ επίσης ο Roger L. Jackson είναι και πάλι η φωνή του «ανατριχιαστικού» δολοφόνου Ghostface.

Όσο για το νέο καστ των τινέιτζερ, τους οποίους και τρομοκρατεί και επιχειρεί να δολοφονήσει ο Ghostface, περιλαμβάνει τους Melissa Barrera, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Jasmin Savoy Brown και Sonia Ammar. Tέλος είναι αξιοσημείωτο πως τουλάχιστον στην Αμερική οι κριτικές είναι σχετικά καλές και μιλούν για ένα «παιχνιδιάρικο», ψυχαγωγικό φιλμ τρόμου και μάλιστα το ποσοστό που συγκεντρώνει η ταινία στο Rotten Tomatoes είναι υψηλό, της τάξης του77%.

Το νέο «Scream» κατέφθασε στις κινηματογραφικές οθόνες σχεδόν 11 χρόνια από το «Scream 4», το οποίο είχε θεωρηθεί μία μέτρια επιτυχία έως και αποτυχία σε σχέση με τα πρώτα φιλμ του franchise.

H πρώτη ταινία του 1996 όπου έπαιζε και η Ντρου Μπάριμορ είχε αποτελέσει μία ανέλπιστη, τεράστια εμπορική επιτυχία φτάνοντας τα 173 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως (είχε κοστίσει μόλις 14). Ακολούθησε το «Scream 2» ένα χρόνο μετά, το «Scream 3» το 2000, ενώ η 4η ταινία είχε κοστίσει 40 εκατομμύρια δολάρια & οι συνολικές εισπράξεις της έφτασαν τα 97,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καθιστώντας έτσι το «Scream 4», τη χαμηλότερη εισπρακτικά ταινία του franchise.

Στόχος του νέου «Scream» που σημειωτέον παίζεται από την Πέμπτη 13/1/2022 και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, είναι να μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία των πρώτων φιλμ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με τι ποσό θα κάνει ξεκίνημα στο Αμερικάνικο boxoffice το νέο «Scream» & αν πράγματι θα ρίξει από την 1η θέση τον Σπάιντερμαν – Τομ Χόλαντ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture