Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί μειώθηκαν οι πολιτικοί γάμοι;

Πάτρα: Γιατί μειώθηκαν οι πολιτικοί γάμοι;
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Το 2020 ήταν η χρονιά των πολιτικών γάμων στην Πάτρα όπως προκύπτει από  τα στοιχεία του Δήμου της Πάτρας. Οι πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν το 2020 ήταν 337 έναντι 283 το 2019 και 274 το 2021.

Ο λόγος που το 2021 οι πολιτικοί γάμοι μειώθηκαν ήταν, όπως εξηγεί στο thebest.gr αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, η πανδημία. «Υπήρχαν κάποιες ακυρώσεις λόγω της αύξησης των κρουσμάτων γενικότερα στην χώρα και την πόλη μας, ο κύριος όγκος όμως ήταν αναβολές γιατί υπήρξε κρούσμα είτε στο ζευγάρι είτε στους οικείους του με αποτέλεσμα να πάει ο γάμος για αργότερα. Επίσης, υπάρχουν και τα σύμφωνα συμβίωσης πια, έτσι ένας λόγος που δεν επιλέγουν να κάνουν πολιτικό γάμο είναι και αυτός».

Σε ό,τι αφορά πάντως τις κρατήσεις ημερομηνιών για πολιτικό γάμο στον Δήμο της Πάτρας το  2022, ο κ. Πλέσσας μας ενημερώνει ότι υπάρχουν προγραμματισμένοι πολιτικοί γάμοι μέχρι τον Απρίλιο. 

Να αναφερθεί, ότι δημοτική αρχή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει καταργήσει το τέλος των 70 ευρώ για την τέλεση των πολιτικών γάμων, ενώ προσφέρει και αίθουσες στους νεόνυφους για να κάνουν την γαμήλια δεξίωσή τους. Συγκριμένα, αναφερόμενος σε αυτό ο κ. Πλέσσας, λέει: «Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε καταργήσει το τέλος των 70 ευρώ που υπήρχε για την τέλεση των πολιτικών γάμων, γιατί θέλουμε να διευκολύνουμε τα νέα ζευγάρια και θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για ανταποδοτική υπηρεσία". Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου "προσφέρουμε δωρεάν αίθουσες δημοτικών χώρων για να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση. Ο  χειμερινός χώρος είναι η αίθουσα της «Αίγλης» και για τους καλοκαιρινούς μήνες το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου". Να σημειωθεί, ότι γίνονται  γάμοι όχι μόνο στο κεντρικό δημαρχείο αλλά και στην Δημοτική Ενότητα Βραχνεϊκων, σε έναν διαμορφωμένο χώρο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ζητούν από άλλες περιοχές γάμο στην Πάτρα

Ο κ. Πλέσσας, στάθηκε στο γεγονός ότι στο Δήμο της Πάτρας, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από διάφορες περιοχές που ζητούν να τελέσουν το γάμο τους στην Πάτρα: «Αξίζει να αναφερθεί ότι τηλεφωνούν και από άλλα μέρη της χώρας, θέλοντας να έρθουν στην Πάτρα και να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο, ζητώντας να τον κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος και βεβαίως δεν μπορούμε να τους χαλάσουμε χατίρι».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι γάμοι στον Δήμο Πατρέων γίνονται και Πέμπτη και Παρασκευή αλλά και το Σάββατο απόγευμα καθώς δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που την προτιμούν την ημέρα αυτή καθώς συνηθίζεται να γίνονται Σάββατο λόγω του ότι η επομένη είναι η αργία της Κυριακής.

Μέχρι 9 άτομα

Οι γάμοι λόγω πανδημίας γίνονται με τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μέχρι 9 άτομα εντός της αίθουσας, 7 από το περιβάλλον των νεόνυμφων, ο Δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος και αρμόδια δημοτική υπάλληλος, και γι’ αυτό κάποια ζευγάρια προτιμούν να μεταθέτουν τον γάμο τους για πιο μετά προκειμένου να είναι πιο ήπια  τα μέτρα και να έχουν περισσότερους καλεσμένους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις