Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή Ν. Φαρμάκη στον Υπουργό Μ. Βορίδη – Ζητά να χαρακτηριστεί ορεινός ο Δήμος Ερυμάνθου

Επιστολή Ν. Φαρμάκη στον Υπουργό Μ. Βορί...

Ο Περιφερειάρχης εκφράζει την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων και των παραλείψεων που έχουν εντοπιστεί στο σχέδιο «Καλλικράτης»

Στηρίζει το αίτημα του Δήμου Ερυμάνθου να υπαχθεί σε καθεστώς ορεινών Δήμων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος σε επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που κοινοποιείται και στον Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, υπογραμμίζει την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων και των παραλείψεων που έχουν εντοπιστεί στο σχέδιο «Καλλικράτης».

«Όπως σας είναι γνωστό, με την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι ορεινοί δήμοι ενσωματώθηκαν στους πεδινούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν αντισταθμιστικά οφέλη, ικανά να διαμορφώσουν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης. Ειδικότερα για το Δήμο Ερυμάνθου, παρότι τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε ορεινό, μειονεκτικό Δήμο, δεν υπάγεται στο καθεστώς των ορεινών Δήμων, με αποτέλεσμα να εξαιρείται από αναπτυξιακές δράσεις.  Πέραν των γεωμορφολογικών του στοιχείων και της οικονομικής δραστηριότητας που στηρίζεται κατά βάση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, οι 27 από τις 34 Κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου είναι χαρακτηρισμένες ορεινές και ο μόνιμος πληθυσμός βαίνει μειούμενους (κάτω των 10.000 κατοίκων), με ορατό τον κίνδυνο ερημοποίησης σε ορισμένες τοπικές κοινότητες» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία προστασίας και ενίσχυσης των ορεινών περιοχών.

«Είμαι βέβαιος ότι θα δείτε ευνοϊκά το αίτημα για τον χαρακτηρισμό του Δήμου Ερυμάνθου ως ορεινός, στο οποίο συνηγορεί με απόφασή της και η ΚΕΔΕ. Ευελπιστούμε ότι σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας θα προχωρήσουν στην επεξεργασία των στοιχείων για τη διεκπεραίωση του αιτήματος» καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Βορίδη, ο κ. Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις