Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας Ευήνου ζητά ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης...

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη και τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας ζητά την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας Ευήνου που κατέρρευσε στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. 

Ο κ. Γκίζας επισημαίνει ότι, η επίλυση του ζητήματος κρίνεται αναγκαία και επιτακτική λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της ΔΕ Χάλκειας και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας βρίσκεται ήδη σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμοδίους και έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς και τον Περιφερειάρχη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«ΘΕΜΑ: Επίσπευση εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας Ευήνου          

Ο Δήμος Ναυπακτίας ζητά την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της Γέφυρας του Ευήνου που κατέρρευσε στις καταστροφικές πλημμύρες της 11ης Δεκεμβρίου 2021, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Η ικανοποίηση του αιτήματος κρίνεται αναγκαία και επιτακτική και αυτό γιατί σε καθημερινή βάση δεκάδες συμπολίτες μας καλούνται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, όντες υποχρεωμένοι να κάνουν αποκλειστικά χρήση της Ιονίας Οδού, που είναι πλέον η μοναδική οδός πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας (γιατρούς, Νοσοκομείο Μεσολογγίου), στα σχολεία και τα φροντιστήρια των όμορων δήμων, αλλά και στις αγροτικές καλλιέργειες που αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματός τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μόνο για να προσεγγίζει κάποιος τις καλλιέργειές του ενώ πριν θα χρειαζόταν να διανύσει μόλις 4 χλμ, αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να διανύει σε καθημερινή βάση 30 χλμ.  Επιπλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των αγροτικών μηχανημάτων διαμέσου της Ιονίας Οδού καθότι αυτό δεν επιτρέπεται.  Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία μίας κατ’ εξοχήν αγροτικής περιοχής.

Ζητούμε λοιπόν, από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας ώστε σύντομα να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις