Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κουδούνι με self test έξω από τα σχολεία- 14.000 κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς το Σαββατοκύριακο

Κουδούνι με self test έξω από τα σχολεία...

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για τους μαθητές

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα και την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται ακόμα σε πολύ κρίσιμο στάδιο, τα βλέμματα στρέφονται στα σχολεία καθώς σήμερα Δευτέρα ανοίγουν και πάλι περιμένοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσκομίσουν το απαραίτητο self test ώστε να γίνουν δεκτοί στις σχολικές αίθουσες, κάτι που θα γίνεται και έξω από τις σχολικές μονάδες ώστε να λυθεί το πρόβλημα το ελλείψεων που δημιουργήθηκε.

Μετά την ταλαιπωρία για γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν self test σε φαρμακεία, το απόγευμα του Σαββάτου διευκρινίστηκε ότι όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν θα πρέπει να βρίσκονται από αυτή την ώρα στις σχολικές μονάδες όπου και θα διενεργούνται αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι έξω από αυτές και στη συνέχεια το αρνητικό τεστ θα αποτελεί το «διαβατήριο» για να περάσουν στις αίθουσες. Διαφορετικά, οι γονείς θα μπορούν να πάρουν το τεστ από το σχολείο και να το κάνει στο παιδί στο σπίτι, εάν βέβαια επαρκεί ο χρόνος.

14.000 κρούσματα "έδειξαν" τα self test του Σαββατοκύριακου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Περίπου 14.000 κρούσματα έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Παιδείας έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία όπως σημειώνουν πηγές του υπ. Παιδείας «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Αυτή τη φορά, λόγω του ότι απαιτήθηκε και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν self test, ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ανθρώπους και πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορωνοϊού.

 

Η Ένωση Γονέων Πάτρας για την επαναλειτουργία των σχολείων

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του δήμου Πατρέων αναφέρεται:

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που δυστυχώς καθημερινά αυξάνονται, τα σχολεία ανοίγουν με τους ίδιους όρους που ουσιαστικά έκλεισαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Από την αρχή της σχολικής χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί προκλητικά τις ανησυχίες και τα αιτήματα των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ το μόνο «μέτρο» που «λαμβάνει» για την επαναλειτουργία των σχολείων είναι ένα επιπλέον διαγνωστικό τεστ (self-test) και αυτό μόνο για τη πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους!
Μεταθέτει τις ευθύνες, στους γονείς, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς όπως άλλωστε πράττει έως τώρα για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο πρόληψης παρά μόνο μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση και μάλιστα έχοντας διατηρήσει το απαράδεκτο 50%+1, δηλαδή να νοσούν πάνω από τα μισά παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα.
Διερωτόμαστε, έχουν λάβει μέτρα για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών και για την κάλυψη της ύλης των μαθητών που ίσως νοσήσουν Φτάσαμε μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων και αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να προμηθευτούν self-test, διότι δεν υπήρχε επάρκεια στα φαρμακεία, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων χωρίς προβλήματα.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανταπεξέλθουμε για ακόμη μια φορά και το στοίχημα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων θα είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και επιτυχία!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις