Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας γι...

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε μόλις 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και είχε εστιακό βάθος 14,1 χιλιόμετρα.

Αργότερα, η αυτόματη λύση του Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δόνηση 5,4 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά μετά το μέγεθος του σεισμού αναθεωρήθηκε εκ νέου προς τα κάτω, στα 5,3 Ρίχτερ.

Ευτυχώς παρά την ισχυρή δόνηση δεν αναφέρθηκαν παρά ελάχιστες ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων – κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών – ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας». Κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας την Δευτέρα. Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Κέρκυρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε Σκόπια, Βουλγαρία, ακόμη και στην Πρίστινα, όπως φαίνεται από το tweet που ανέβασε ο χρήστης @xhildinho.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις