Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα στις 13/1 στις Ελληνικές αίθουσες κάνει το φιλμ «Τι Βλέπουμε όταν κοιτάμε τον Ουρανό»

Πρεμιέρα στις 13/1 στις Ελληνικές αίθουσ...

Το φιλμ του Γεωργιανού σκηνοθέτη Αλεξάντρ Κομπερίτζε απέσπασε το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης, τις μυστηριώδεις δυνάμεις που κατευθύνουν τις ζωές μας και την ομορφιά που κρύβεται στην καθημερινότητα, χαρακτηρίζεται η νέα ταινία «Τι Βλέπουμε όταν κοιτάμε τον Ουρανό» που υπογράφει ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Αλεξάντρ Κομπερίτζε.

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Ama Films στις 13/1/2022.

Όταν η Λίζα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της γεωργιανής πόλης Κουτάισι, ο έρωτας τούς χτυπά σαν κεραυνός. Είναι τόσο δυνατός κι αιφνίδιος που ξεχνούν ακόμα και να συστηθούν. Πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Όμως, μια κατάρα πέφτει πάνω τους. Θα καταφέρουν να βρεθούν ξανά; Κι αν ναι, θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον;

Η ταινία έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές στον διεθνή Τύπο και απέσπασε το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου 2021, ενώ ήταν υποψήφια και για τη Χρυσή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας. Επίσης, έλαβε ειδική μνεία για «την αυθεντική και ουμανιστική της προσέγγιση» στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Αλεξαντρ Κομπερίτζε

Διεύθυνση φωτογραφίας: Φαράζ Φεσαρακί

Πρωταγωνιστούν οι: Γκιόργκι Μποκοροσβίλι, Βάκτανγκ Παντσουλίτζε, Άνι Καρσελάτζε, Γκιόργκι Αμπρολάτζε, Ολίκο Μπαρμπακάτζε.

Θα παίζεται από 13 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα Άστυ, στην Κοραή στην Αθήνα και

Στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture