Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αναβάλλονται τα Γκράμι - Διαδικτυακά θα γίνει τελικά και φέτος το Φεστιβάλ Σάντανς

Αναβάλλονται τα Γκράμι - Διαδικτυακά θα ...

Το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Sundance θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο ψηφιακά & θα διαρκέσει από τις 20 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2022

Η τελετή απονομής των μουσικών Βραβείων Γκράμι - Grammy που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου 2022 στο Λος Άντζελες, αναβάλλεται επ’ αόριστον, καθώς επικρατεί «αβεβαιότητα» λόγω της ευρείας διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στις 6/1.

«Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στις 31 Ιανουαρίου συνεπάγεται, πολύ απλά, τεράστιο ρίσκο», εξήγησαν η Recording Academy και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Μια νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί «προσεχώς», πρόσθεσαν.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη Δευτέρα 3/1 καταγράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Εξάλλου, επικαλούμενοι την «εκπληκτικά υψηλή» μεταδοτικότητα της Όμικρον, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάντανς – Sundance στη Γιούτα γνωστοποίησαν στις 5 Ιανουαρίου 2022 την απόφαση τους ότι τελικά και φέτος όπως και το 2021 το επιτυχημένο Φεστιβάλ που είναι δημιούργημα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά από τις 20 έως και τις 30/1/2022, αφού εγκαταλείφθηκε η ιδέα μιας «υβριδικής εμπειρίας», την οποία είχαν προετοιμάσει.

Το αρχικό πλάνο όπως διαβάσαμε στο thewrap.com ήταν να έχει δια ζώσης πρεμιέρες ταινιών στο Park City της Γιούτα που να ακολουθούνται από virtual πρεμιέρες και η κάθε μία προβολή να έχει και το δικό της Q & A. Επίσης είχε αποφασιστεί πως οι θεατές που θα παρακολουθούσαν δια ζώσης θα είχαν όλοι πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid 19 booster shots).

«Ζητούμε την υπομονή και κατανόηση σας», αναφέρουν οι διοργανωτές του Σάντανς στην ανακοίνωση τους. «Παρότι θα είναι μία σημαντική απώλεια από την ζωντάνια και ενέργεια του Φεστιβάλ το να μην έχουμε τη δια ζώσης κινηματογραφική εμπειρία στη Γιούτα, πιστεύουμε πως θα είναι δεν θα ήταν ασφαλές και εφικτό να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες καλλιτέχνες, θεατές, υπαλλήλους και εθελοντές καθώς και συνεργάτες του Φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο για 11 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ τη στιγμή που πολλές κοινότητες ανά την υφήλιο δυσκολεύονται λόγω της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης όμικρον να παρέχουν βασικές υπηρεσίες», πρόσθεσε η ανακοίνωση των διοργανωτών που παραδέχτηκαν πως ήταν μία δύσκολη όσο αναγκαία απόφαση αυτή που πήραν.

«Ως Σάντανς θα προσπαθήσουμε το ανεξάρτητο, δημιουργικό πνεύμα της διοργάνωσης να κυριαρχήσει και να είναι παρόν. Πιστεύουμε στην μεταμορφωτική δύναμη των καλλιτεχνών και της δουλειάς τους. Θα μαζευτούμε λοιπόν και πάλι έστω με ψηφιακό τρόπο με σκοπό να μοιραστούμε και να βιώσουμε την εξαιρετική δουλειά των κινηματογραφιστών και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όσων μέσα από το έργο τους επιχειρούν να αλλάξουν τον κόσμο και να πάνε την τέχνη μπροστά», τονίστηκε τέλος από τους διοργανωτές.

Να θυμίσουμε πάντως πως το περσινό Φεστιβάλ του Σάντανς που έγινε ψηφιακά παρακολούθησαν πάνω από 600.000 θεατές, ένας τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα πριν την πανδημίας νούμερα.

Στα φιλμ που αναμένεται να συζητηθούν στο φετινό Σάντανς είναι και ένα ντοκιμαντέρ για τον Αφροαμερικανό ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture