Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεχώρισε το μουσικό ντοκιμαντέρ «Summer of Soul» στο φετινό ψηφιακό Σάντανς

Ξεχώρισε το μουσικό ντοκιμαντέρ «Summer ...

Κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στην απονομή που έγινε virtual στις 2 Φεβρουαρίου 2021

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς – Sundance 2021 ολοκληρώθηκε με την απονομή των κορυφαίων βραβείων της κριτικής επιτροπής σε ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στην γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

 Το «Summer of Soul» ή (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) σε σκηνοθεσία του Αφροαμερικανού μουσικού Questlove, μια ταινία για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ (Harlem Cultural Festival) του 1969 (την ίδια χρονιά με το Γούντστοκ) κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και του κοινού στο διαγωνιστικό τμήμα των Καλύτερων Ντοκιμαντέρ από τις ΗΠΑ. Ο Questlove, Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, αρχηγός και ντράμερ του συγκροτήματος The Roots αντέδρασε στην είδηση γράφοντας ενθουσιωδώς στο Twitter: OOOOMMMGGGGHGGG WE DID IT (Ω Θεέ μου τα καταφέραμε).

 «Ήταν πάντα το όνειρό μου να σκηνοθετώ ταινίες και η αφήγηση αυτής της ιστορίας ήταν πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία» έγραψε ο Questlove. «Είμαι συγκλονισμένος και με τιμά η υποδοχή που λαμβάνει η ταινία και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Σάντανς και τους συνεργάτες μου στην παραγωγή: Radical Media, Vulcan Productions, Concordia, Play / Action Pictures και LarryBilly Productions».

Η ταινία που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς με έδρα τη Γιούτα, περιλαμβάνει πλάνα που έμεναν στην αφάνεια σε ένα υπόγειο για 50 χρόνια. Στην ταινία εμφανίζονται θρυλικοί καλλιτέχνες της μουσικής όπως οι Stevie Wonder, Staples Singers, Nina Simone, Sly and the Family Stone και άλλα είδωλα της μουσικής.

Με πληροφορίες & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture