Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Μπορεί να είμαστε χωριστά αλλά παραμένουμε ενωμένοι", το online video μήνυμα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

"Μπορεί να είμαστε χωριστά αλλά παρ...

Στο ξεκίνημα του φετινού Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

"Mπορεί να είμαστε χωριστά αλλά παραμένουμε ενωμένοι", είπε στο μήνυμα του μέσω βίντεο ο ιδρυτής και εμπνευστής του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance, Robert Redford καλωσορίζοντας τους σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν τη φετινή διοργάνωση που αναγκαστικά λόγω της πανδημίας γίνεται virtual στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ο Robert Redford όπως έγραψε το www.hollywoodreporter.com, έκανε μία σύντομη εμφάνιση στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής από το Park City, στη Utah – Γιούτα των ΗΠΑ που είναι και η έδρα του Φεστιβάλ, ωστόσο αυτή δεν περιελάμβανε την ίδια την παρουσία του.

Πιο συγκεκριμένα ο 84χρονος Redford που για 2η χρονιά δεν παρέστη στην press conference που είθισται να γίνεται την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, δεν εμφανίστηκε στην οθόνη αλλά επέλεξε με την χαρακτηριστική, ζεστή φωνή του να διαβάσει ένα μικρό visual ποίημα για την αγαπημένη του Γιούτα, τόπο κατοικίας του από τα μέσα του ‘60 που είχε & εικόνες της ερήμου Atacama στη Χιλή από διαστημικά τηλεσκόπια, σαν ένα είδος παρομοίωσης για τους καλλιτέχνες που παλεύουν να πουν τις ιστορίες τους μέσα στο άνυδρο τοπίο της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19.

"Κάθε καλλιτέχνης κρατά έναν καθρέφτη σ’ ένα σημείο του σύμπαντος προκειμένου να κάνει το κρυφό, φανερό και το άγνωστο, οικείο σε εμάς. Ονειρευόμαστε όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό γεμάτο από αστέρια και λέμε πολύ απλά «Είμαι εδώ, είσαι εδώ, είμαστε όλοι εδώ παρόντες»", είπε στο μήνυμα με έντονη φιλοσοφική διάθεση ο Robert Redford και συγκίνησε.

Κατόπιν κι ενώ η εικόνα του Egyptian Theater στο Park City προβαλλόταν, ο Redford είπε πως το Φεστιβάλ έχει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία και το σύντομο αλλά ουσιαστικό μήνυμα του ολοκληρώθηκε με το εγκάρδιο καλωσόρισμα, "Welcome to Sundance 2021".  

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ του Σάντανς, Tabitha Jackson αναφέρθηκε στο γεγονός πως φέτος οι movie-goers – θεατές θα ζήσουν την εμπειρία του Φεστιβάλ ψηφιακά λόγω της πανδημίας ενώ εξήγησε πως το φετινό πρόγραμμα κατέστη εφικτό κόντρα στη σκοτεινιά της πανδημίας, τα οικονομικά προβλήματα που έχει προξενήσει σε πολλούς η όλη κατάσταση αλλά και σ’ ένα περιβάλλον με έντονο τον απόηχο των διαμαρτυριών του Black Lives Matter που πυροδοτήθηκαν από την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικούς το καλοκαίρι του 2020.  

"Η απώλεια συνετέλεσε στο να ακουστεί και πάλι δυνατά το πιστεύω μας, η φωνή της ανθρωπιάς, η πίστη στη δύναμη της κοινότητας και μαζί η ελεύθερη δημιουργική έκφραση ως φραγμός στην καταπίεση και τον αυταρχισμό ", είπε με νόημα η Αφροαμερικανίδα σκηνοθέτις Tabitha Jackson.

Στο video της εναρκτήριας συνέντευξης Τύπου ήταν και η CEO του Sundance Institute, Keri Putnam, η οποία και εξέφρασε τη χαρά της που ξεκινά το φετινό Σάντανς με ένα απίθανο πρόγραμμα ταινιών που αγκαλιάζει όλες τις τάσεις και το διαφορετικό και που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ψηφιακά όλοι απ’ όπου κι αν βρίσκονται.  

Υπήρξαν και ψηφιακά μηνύματα από ηθοποιούς όπως οι Abigail Breslin, Anthony Mackie, Awkwafina και Nick Offerman, με τον τελευταίο να λέει πως τον ενέπνευσε το βίντεο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Το Sundance Film Festival του 2021 ξεκίνησε λοιπόν την Πέμπτη 28/1 και θα συνεχιστεί έως τις 3 Φεβρουαρίου 2021 διαθέτοντας ένα πρόγραμμα με πάνω από 71 μεγάλου μήκους ταινίες και 50 μικρού, όπως έγραψε και το flix.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του flix.gr

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του flix.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture