Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Mεταμόσχευση νεφρού σε 40χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- 54 ετών ο δότης που κατέληξε από εγκεφαλική βλάβη

Πάτρα: Mεταμόσχευση νεφρού σε 40χρονο στ...

Ο λήπτης, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», είχε ενταχθεί στην λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Μεταμόσχευση νεφρού έγινε τη Δευτέρα 3/01/2022  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο δότης ο οποίος ήταν ηλικίας 54 ετών, κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (εγκεφαλικός θάνατος).  Ο λήπτης,  40 ετών, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», είχε ενταχθεί στην λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, τη μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται  ικανοποιητικά.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος η οποία  υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις