Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοχρονιά με λαμπερό ήλιο στην Πάτρα- Έως 20 βαθμούς το θερμόμετρο

Πρωτοχρονιά με λαμπερό ήλιο στην Πάτρα- ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι να περιμένουμε

Ηλιοφάνεια θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με υψηλές θερμοκρασίες στην Αχαΐα, όπως αναφέρει ο Πατρινός προγνώστης-μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος στο thebest.gr και εξηγεί τι καιρικά φαινόμενα περιμένουμε το αμέσως χρονικό διάστημα.  

«Για την Αχαΐα γενικότερα και την Πάτρα ειδικότερα, σήμερα θα έχουμε κάποιες βροχές τις βραδινές ώρες ωστόσο τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 βαθμούς» αναφέρει.

Σε ό, αφορά, την Παρασκευή παραμονή και το Σάββατο ανήμερα Πρωτοχρονιά αλλά και Κυριακή θα υπάρχει άφθονη ηλιοφάνεια, όπως επισημαίνει. Η θερμοκρασία τις δυο ημέρες θα είναι στους 18 με 19 βαθμούς, ενώ την Κυριακή στην κορύφωση θα ανέβει στους 20 βαθμούς, με βοριαδάκι.

Με ηλιοφάνεια έρχεται και ο Ιανουάριος. Ο κ. Θεοδοσόπουλος εξηγεί: «Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουάριου θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια, όμως δεν θα λείψουν λίγες τοπικές συννεφιές κατά περιόδους  αλλά χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 17 έως 18 βαθμούς και θα κυριαρχήσει το βοριαδάκι που θα διατηρήσει τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την μηνιαία πρόβλεψη  για την περιοχή μας, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, θα διατηρηθεί το βοριαδάκι ωστόσο θα είναι πιο υγρό αλλά χωρίς αξιόλογες βροχές και η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Γενικά ο Ιανουάριος, δεν παρουσιάζει χειμωνιάτικο επεισόδιο όπως είχε συμβεί στις 18 Δεκεμβρίου που είχε χαρακτηριστικά χαμηλών θερμοκρασιών, με την επωνυμία Κάρμελ.  Η θερμοκρασία τον Ιανουάριο θα είναι υψηλότερη από τις φυσιολογικές τιμές».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Θεοδοσόπουλου «τον Φεβρουάριο πάμε για πρόωρη άνοιξη αλλά και ο Μάρτιος που ακολουθεί θα είναι με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με το παρατηρούμενο κλίμα των τελευταίων 20 ετών. Η θερμοκρασία στη θάλασσα αυτούς τους δυο μήνες θα ανέβει 2,5 βαθμούς άρα και τα μπάνια του λαού θα έρθουν νωρίτερα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις