Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στην Πάρο: Στους 6 οι νεκροί- Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη- ΒΙΝΤΕΟ

Ναυάγιο στην Πάρο: Στους 6 οι νεκροί- Με...

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός- Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι ναυαγοί

Μόλις λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι -πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων έρχονται πληροφορίες για ένα ακόμα νέο ναυάγιο, με πάνω από 80 άτομα, 5 μίλια βορειοδυτικά της Πάρου κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας.

Με βάση τα όσα ανέφερε στο Twitter ο λογαριασμός alarm phone, όπου παρέχεται ανεξάρτητη υποστήριξη στους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, το σκάφος έβαλε νερά και οι άνθρωποι βρέθηκαν στο νερό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στους 6 έχουν ανέλθει οι νεκροί, ενώ έχουν περισυλλεγεί 57 άτομα από τη θαλάσσια περιοχή μετά την ανατροπή του ιστιοφόρου σκάφους, που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, και οι έρευνες συνεχίζονται. 

Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Στο σημείο των ερευνών επικρατούν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 BF. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις