Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο με πάνω από 80 μετανάστες ανοιχτά της Πάρου- Τουλάχιστον 2 νεκροί

Ναυάγιο με πάνω από 80 μετανάστες ανοιχτ...

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Μόλις λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι -πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων έρχονται πληροφορίες ένα ακόμα νέο ναυάγιο με πάνω από 80 άτομα ανοιχτά της Πάρου. Με βάση τα όσα ανέφερε στο Twitter ο λογαριασμός alarm phone, όπου παρέχεται ανεξάρτητη υποστήριξη στους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, το σκάφος έβαλε νερά και οι άνθρωποι βρέθηκαν στο νερό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. δύο σοροί και 57 άτομα έχουν ήδη περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή μετά την ανατροπή του ιστιοφόρου σκάφους.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά ΚΑΙ ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος c-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο επίσης μεταβαίνει ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα και το cyclades24.gr, ξεκίνησε άμεσα ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα και το Blue star Delos -το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απέπλευσε από το λιμάνι της Πάρου και σταμάτησε προκειμένου να περισυλλέξει τους ναυαγούς- με το ευτύχημα να είναι πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Όπως ανέφερε και το parianostypos, στην περιοχή επιχείρησε και ελικόπτερο super puma και οι πρώτοι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Πάρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις