Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή από το Δήμο Πατρέων προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προσταστιακό

Επιστολή από το Δήμο Πατρέων προς την ΤΡ...

Ζητά την διατήρηση και την επέκτασή του

"Η διατήρηση της προαστιακής γραμμής αλλά και η ενίσχυσή της θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη τόσο για τον διευρυμένο, πλέον, Δήμο Πατρέων, αλλά κυρίως για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Πατρών", επεσήμανε σε επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο, η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Λένα Καλεντζώτη. Αντικείμενο της επιστολής, ήταν η πρόταση για επέκταση των δρομολογίων σε όλο το παραλιακό μέτωπο του διευρυμένου Δήμου Πατρέων από Ψαθόπυργο έως Βραχναίϊκα με παράλληλη δημιουργία στάσεων σε κομβικά σημεία, (Αραχωβίτικα, Άγιο Βασίλειο, Παπανικολάου, Ακταίο, Καστελλόκαμπος, Αγυιά, Αγίας Σοφίας, Παραλία, Ροΐτικα, Βραχναίϊκα, Τσουκαλαίϊκα, Καμίνια).

Η αντιδήμαρχος είχε γνωστοποιήσει την επιστολή –που είχε σταλεί την 1η Απριλίου- στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και τόνισε το γεγονός, ότι η μέχρι τώρα λειτουργία του προαστιακού, μόνο θετικές εντυπώσεις έχει, κάτι που αποδεικνύεται από την ανταπόκριση των πολιτών και γι’ αυτό επιβάλλεται η επέκτασή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Η πρόσφατη πρωτοβουλία σας για την λειτουργία τοπικών δρομολογίων προαστιακού χαρακτήρα, από την Πάτρα (Σταθμός Αγίου Ανδρέου) έως το Ρίο θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη των Πατρών. Την χαιρετίζουμε και την υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, καθόσον μόνο θετικές εντυπώσεις έχει, όπως αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών.

Πρότινος μάλιστα, δημιουργήθηκε μία επιπλέον (καινούργια) στάση στον Καστελλόκαμπο, μετά από αίτημα του Τοπικού Συλλόγου που επιπροσθέτως καταδεικνύει την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα των δρομολογίων του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Θεωρούμε ότι η διατήρηση της προαστιακής γραμμής αλλά και η ενίσχυσή της θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη τόσο για τον διευρυμένο, πλέον, Δήμο Πατρέων, αλλά κυρίως για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Πατρών. Όπως πολύ καλά μπορείτε να αντιληφθείτε, προσφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης των Πατρών συμβάλλοντας εν μέρει στην αποσυμφόρησή του.

Επιπλέον, η σύνδεσή του με άλλα παράλληλα μέσα μαζικής μεταφοράς (υπεραστικό λεωφορείο και ακτοπλοΐα), τις ακτές και τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Πατρέων, μπορεί να συμβάλει ακόμη και στην τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το σύγχρονο αυτό μέσο μαζικής μεταφοράς, απαραίτητο για μεγάλα αστικά κέντρα, είναι ένδειξη αποτελεσματικής οργάνωσης της πόλης και συμβάλει στην ψυχολογική ανάταση των πολιτών με την ξεκούραστη και άνετη μετακίνησή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα προτείναμε την επέκταση των δρομολογίων σε όλο το παραλιακό μέτωπο του διευρυμένου Δήμου Πατρέων από Ψαθόπυργο έως Βραχναίϊκα με παράλληλη δημιουργία στάσεων σε κομβικά σημεία, (Αραχωβίτικα, Άγιο Βασίλειο, Παπανικολάου, Ακταίο, Καστελλόκαμπος, Αγυιά, Αγ. Σοφίας, Παραλία, Ροΐτικα, Βραχναίϊκα, Τσουκαλαίϊκα, Καμίνια).

Μια τέτοια κίνηση, την οποία συνυπογράφουν και αιτούνται με αποφάσεις τους Τοπικά Συμβούλια και τοπικοί φορείς της περιοχής (Ψαθοπύργου, Αραχωβιτίκων, Ακταίου, Αγυιάς, Παραλίας κ.λ.π.), αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το επιβατικό κοινό σας, καθώς θα καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων των παραλιακών οικισμών για την εξυπηρέτησή τους από Δημόσιες Υπηρεσίες ή την μετακίνησή τους για την εργασία τους στο κέντρο της Πάτρας, των επιχειρήσεων που λειτουργούν στους οικισμούς αυτούς αλλά και των καθημερινών επισκεπτών από και προς την πόλη της Πάτρας, λαμβανομένων υπόψη των αδυναμιών των λοιπών μέσων μαζικής μεταφοράς για τις περιοχές αυτές.

Παρακαλούμε την υπηρεσία σας, να εξετάσει την πρότασή μας και σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι πρόθυμος για κάθε συνεργασία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις