Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκρ...

Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα ξεπερνά σε νεκρούς πολλές χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακόμα 77 θάνατοι από Covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στους 20.055 νεκρούς, πριν ακόμα αρχίσει να καλπάζει η νέα παραλλαγή Όμικρον που έχει ήδη επικρατήσει σε Βρετανία, Δανία και Πορτογαλία.

 Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown, όπως αυτό που επέβαλε η Ολλανδία για να αναχαιτίσει το νέο πανδημικό κύμα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται να διατεθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες από δύο self test.

 «Σε διάστημα μερικών εβδομάδων η Όμικρον θα επικρατήσει σε περισσότερες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ωθώντας πιο κοντά στα όριά τους τα επιβαρυμένα συστήματα υγείας» προειδοποίησε την Τρίτη ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. 

Διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου η θνησιμότητα
 Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα ξεπερνά σε νεκρούς πολλές χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

 Το τελευταίο διάστημα η θνησιμότητα έχει αυξηθεί και πλησιάζει το απόλυτο ρεκόρ του περυσινού Δεκεμβρίου, όταν η Ελλάδα κατέγραψε σε δύο εβδομάδες 133 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

 Το δεκαπενθήμερο που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου η Ελλάδα ανέφερε 120,10 θανάτους από κοροναϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού, συγκριτικά με τον μέσο όρο των 58,87 θανάτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δηλαδή τις χώρες της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Η Ελλάδα βρίσκεται έτσι στην 9η θέση μεταξύ των 30 χωρών, ανάμεσα στο Λιχτενστάιν και τη Λετονία. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία (261,75 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού) και στη δεύτερη η Βουλγαρία (206,14).

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει η υπηρεσία Our World In Data, η θνησιμότητα της Covid-19 στην Ελλάδα παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ από τον Μάρτιο του 2021, ενώ τους προηγούμενους λίγους μήνες οι επιδόσεις της χώρας ήταν σημαντικά καλύτερες από τον μέσο όρο.

Αν εξετάσουμε πάντως τα δεδομένα του ECDC από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει καταγράψει 1.802,77 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, κάτω από τον μέσο όρο των 1.929,75 θανάτους στις 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις