Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαύρες γιορτές στο Κωνσταντοπούλειο - Αντί για δώρο, στον...αέρα οι 46 εργαζόμενοι

Μαύρες γιορτές στο Κωνσταντοπούλειο - Αν...

Μετά τις παραιτήσεις μελών της Διοίκησης

Ώρες αγωνίας για τους 46 εργαζόμενους του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου μετά τις παραιτήσεις μελών της Διοίκησης και εν αναμονή ορισμού προσωρινής διοίκησης. Οι εργαζόμενοι περίμεναν σήμερα να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις ημέρες των εορτών, κάτι όμως που δεν θα συμβεί καθώς δεν υπάρχει πλέον διοίκηση στο Ίδρυμα. Χθες ο νομικός εκπρόσωπος του Κωνσταντοπούλειου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πρωτοδικών για τις παραιτήσεις των δύο μελών του Δ.Σ. και λόγω της μη ύπαρξης αναπληρωματικών μελών υπεβλήθη αίτημα να οριστεί προσωρινή διοίκηση  με την παρουσία τριών μελών της νυν διοίκησης (προέδρου, αντιπροέδρου, ταμία) μέχρις ότου να γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας, για να μην υπάρξει κωλυσιεργία στην μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών αποφάσισε να καλέσει για διευκρινίσεις τα δύο παραιτηθέντα μέλη του Συμβουλίου και όρισε την προπαραμονή των Χριστουγέννων για να εκδώσει την απόφασή του. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος αγω νιούν καθώς σε περίπτωση που οριστεί νέα διοίκηση δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν πριν από τουλάχιστον δύο μήνες, όπως υποστηρίζουν. Χθες, μάλιστα, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Κωνσταντοπουλείου Βασίλη Δελδήμο για τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να μην βρεθούν στον… αέρα μέσα στις γιορτές και να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

 

«Περιμέναμε την Τρίτη να πάρουμε το δώρο μας, να κάνουμε τα ψώνια μας για τις γιορτές. Δυστυχώς, όλα ανατράπηκαν μετά τις παραιτήσεις των δυο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Είμαστε σε πλήρη απόγνωση. Κάποιοι δεν θα έχουν χρήματα ούτε για να πάνε στην δουλειά τους. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δεν μπορεί να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις όποιες διαφωνίες. Εμείς, ζητάμε να μας δώσουν άμεσα το δώρο των Χριστουγέννων για να μην κάνουμε μαύρες γιορτές. Καλούμε όλους να είναι στο πλευρό μας» δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μεταβούν και στον Δήμαρχο για να τους βοηθήσει ώστε να βρεθεί λύση.

Η «Γνώμη» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Δελδήμο, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής: «Κάλεσα τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσα για τις τελευταίες εξελίξεις και το αίτημα που υπέβαλα για να οριστεί προσωρινή διοίκηση στο Ίδρυμα μετά τις αιτήσεις παραιτήσεως δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν πανικοβληθεί από τα όσα συνέβησαν και είναι ανάστατοι καθώς μέσα στις γιορτές ζουν αυτήν την ψυχική οδύνη».

Σημείωσε, πως, «προσωπικά κατέβαλα ύστατες προσπάθειες, επικοινωνώντας και με τα δύο μέλη, τους ζήτησα να αναστείλουν τις παραιτήσεις τους έστω για μετά τις γιορτές προ- κειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Εισέπραξα όμως άρνηση και από τους δύο, οι οποίοι μου είπαν ξεκάθαρα: «Δεν με ενδιαφέρει το Ίδρυμα, οι εργαζόμενοι και ο Δήμαρχος». Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη, οι οποίοι είναι πάντα στο πλευρό μας και ζήτησαν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τροφίμους. Η νομική μας υπηρεσία προσέφυγε άμεσα στα Δικαστήρια με συγκεκριμένο αίτημα για άμεσο διορισμό προσωρινής διοίκησης με την παρουσία τριών μελών της νυν διοίκησης. Διότι, εαν οριστεί νέα προσωρινή 5μελής διοίκηση, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν πριν από δύο μήνες τουλάχιστον, καταλήγει ο κ. Δελδήμος, εκφράζοντας την αγωνία τους για τους εργαζόμενους αλλά και για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για τους τροφίμους μέσα στις γιορτινές αυτές ημέρες. Τέλος, να αναφερθεί πως τα δύο παραιτηθέντα μέλη διαφωνούν με αποφάσεις της διοίκησης καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις.

 

πηγή εφημερίδα Γνώμη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις