Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρεβενά: Γυμναστής σε σχολείο ο άνδρας που σκότωσε και βίασε τη μητέρα του – Πότε σταμάτησε

Γρεβενά: Γυμναστής σε σχολείο ο άνδρας π...

Πανελλήνιο σοκ από την υπόθεση

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση του 59χρονου μητροκτόνου στα Γρεβενά. Ο άνδρας όχι μόνο σκότωσε, αλλά νωρίτερα είχε βιάσει την ίδια του τη μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δολοφονία που έχει κάνει. Ο συγκεκριμένος είχε δολοφονήσει το 1993 τη γιαγιά του, στο ίδιο χωριό, το Κοσμάτι. Σύμφωνα με το star-fm.gr, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφυλακίσθηκε σε λιγότερο από μία δεκαετία και στη συνέχεια εργάστηκε σε σχολείο ως γυμναστής.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν θέλει δικηγόρο. «Θα υπερασπιστώ μόνος μου τον εαυτό μου» φέρεται να είπε.

Ο 59χρονος σταμάτησε, μάλιστα, να εργάζεται ως γυμναστής σε σχολείο πριν από μόλις οκτώ χρόνια (περίπου), χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το γιατί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που μίλησαν στο newsit.gr, στο παρελθόν του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών ως επιδειξίας.

«Το Πάσχα του 1993 είχε σκοτώσει τη γιαγιά του. Είχε μπει φυλακή και βγήκε μετά από χρόνια. Στο χωριό μας έμενε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια μαζί με την μητέρα του», λέει κάτοικος του χωριού Κοσμάτι.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Τον θυμόμουν από την αναπαράσταση του εγκλήματος το 1993. Από την ημέρα που είχε επιστρέψει το χωρίο δεν είχε δημιουργήσει κάποιο επεισόδιο με την μητέρα του. Αντιθέτως είχε προκαλέσει το φόβο σε αρκετούς κατοίκους, καθώς τους χτυπούσε τις πόρτες τους και τους ενοχλούσε. Είχε ειδοποιηθεί αρκετές φορές η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταζε την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική. Έμπαινε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια έβγαινε. Η τελευταία φορά που νοσηλεύτηκε ήταν τον περασμένο Αύγουστο όπου παρέμεινε στην κλινική για 10 ημέρες».

Ο 59χρονος είχε μια αδερφή η οποία είχε πεθάνει, ενώ είναι διαζευγμένος με μια κόρη την οποία οι κάτοικοι στο Κοσμάτι δεν έχουν δει ποτέ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση. Σε αυτή αναφέρεται: «Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις