Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί μαθητές έφτιαξαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα χωρίς όραση! ΦΩΤΟ

Πατρινοί μαθητές έφτιαξαν επιτραπέζιο πα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σκοπός τους να τα δωρίζουν παιχνίδια σε σχολεία και οικογένειες

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα χωρίς όραση δημιούργησαν οι μαθητές του πρότυπου γενικού Λυκείου Πατρών που βρίσκεται στην περιοχή του Λάγγουρα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο καθηγητής Βιολογίας, Γιώργος Αρλαπάνος ο οποίος υποστήριξε τους μαθητές σε όλη αυτή τη διαδρομή, «προχωρήσαμε στην ατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες ατόμων με προβλήματα όρασης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ομίλου Αριστείας, καινοτομίας, Δημιουργικότητας»

«Ξεκινήσαμε πέρσι, εν μέσω καραντίνας και καταφέραμε μέσα στη σχολική χρονιά να φτιάξουμε ένα πρότυπο. Είναι ένα παιχνίδι λέξεων που μοιάζει με το γνωστό ταμπού  το οποίο δοκιμάστηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση τυφλών δυτικής Ελλάδας. Άτομα με προβλήματα όρασης δοκίμασαν το παιχνίδι και το έκριναν θετικά. Αυτά είναι τα περσινά μας κατορθώματα ενώ η ομάδα συνεχίζει με τον ίδιο στόχο. Φιλοδοξία μας είναι να καταφέρουμε να φτιάχνουμε χρονιά με τη χρονιά περισσότερα πρωτότυπα παιχνίδια αλλά και όσο γίνεται αντίτυπα αυτών έτσι ώστε να τα δωρίζουμε σε σχολεία και οικογένειες που φιλοξενούν άτομα με προβλήματα όρασης.

Έχουμε προχωρήσει κάνοντας τρισδιάστατη εκτύπωση και προγραμματισμό για να υπάρχουν τα παιχνίδια σε ψηφιακή μορφή και να γίνονται υβριδικά. Συνεργαζόμαστε με διάφορους φορείς γι αυτούς τους σκοπούς. Βασικό θέμα το οποίο μας απασχολεί κάθε χρόνο είναι η χρηματοδότηση η οποία δεν είναι εφικτή από τα κονδύλια του Υπουργείου. Σκοπός είναι να εξυπηρετείται η ανάγκη των παιδιών και των ενηλίκων για το παιχνίδι» λέει ο κ. Αρλαπάνος.

Τα μέλη της φετινής μας ομάδας είναι: Αλεξοπούλου Ελεάννα, Ασημακοπούλου Ειρήνη, Αποστολοπούλου Βασιλική, Βαρβιτσιώτη Παναγιώτα, Γεωργιόπουλος Ευστάθιος, Δούκουρη Ιωάννα, Καλτσονούδη Τατιάνα, Κάτσενος Σπύρος, Κοτσιάς Χάρης, Κράνος Απόλλωνας, Κρέμης Ορέστης, Κυριαζή Ιωάννα, Μιχαλοπούλου Εμμέλεια, Μπαλκάμου Φωτεινή, Νικολοπούλου Ευφροσύνη, Πανταζόπουλος Μιχάλης, Παπαβασιλείου Βασιλική, Παπαχρήστου Άννα, Πλώτα Δήμητρα, Σκαλτσά Ανδριάννα, Τζουραμάνη Βασιλική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις