Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θλίψη για το χαμό της Ισπανίδας ηθοποιού Βερόνικα Φορκέ, η «Κίκα» του Πέδρο Αλμοδοβάρ

Θλίψη για το χαμό της Ισπανίδας ηθοποιού...

Είχε παίξει σε ταινίες του Πέδρο Αλομοδόβαρ όπως την "Κίκα" το 1993 που είχε προβληθεί με επιτυχία και στη χώρα μας

Θλίψη προξένησε η είδηση ότι η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ - Verónica Forqué , η οποία είχε ερμηνεύσει τον διάσημο χαρακτήρα της «Κίκα» στην ομώνυμη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ το 1993, αυτοκτόνησε και η σορός της βρέθηκε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στο σπίτι της στη Μαδρίτη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Η 66χρονη ηθοποιός (είχε γεννηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 1955 στη Μαδρίτη), ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς καλλιτέχνιδες του Ισπανικού κινηματογράφου των δεκαετιών του 1980 και 1990, γνωστή επίσης για τους ρόλους της στις ταινίες «Μια ζωή ταλαιπωρία» και «Ματαντόρ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Γεννημένη στη Μαδρίτη, η Βερόνικα Φορκέ ήταν κόρη του σκηνοθέτη Χοσέ Μαρία Φορκέ και της συγγραφέως Κάρμεν Βάθκεθ-Βίγκο.

Η Βερόνικα Φορκέ όπως γράφει το flix.gr, έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη καθοδήγηση του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και είδε την καριέρα της να απογειώνεται και να επιβραβεύεται με τέσσερα βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: καλύτερης ηθοποιού (1988 και 1994 για την «Κίκα») και Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (1987 και 1988). Έπαιξε επίσης στο θέατρο και την τηλεόραση.

«Αντίο Βερόνικα Φορκέ. Δούλεψα πριν από μερικά χρόνια μαζί της και έχω την ανάμνηση μιας γλυκιάς και πνευματώδους γυναίκας και μιας πολύ καλής παρτενέρ. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter o διάσημος ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ, Αντόνιο Μπαντέρας λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της.

Στο φιλμ "Κίκα" είχε συμπρωταγωνιστήσει με τις Βικτόρια Αμπρίλ και Ρόζι Ντε Πάλμα.

Με τον Αντόνιο Μπαντέρας στο «Going Down...

Με τον Αντόνιο Μπαντέρας στο «Going Down in Morocco» του 1989.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight