Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με Αλμοδόβαρ, Τζόντι Φόστερ, Τζουν-χο και Σπάικ Λι το λαμπερό ξεκίνημα του 74ου Φεστιβάλ των Καννών

Με Αλμοδόβαρ, Τζόντι Φόστερ, Τζουν-χο κα...

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται δια ζώσης και θα διαρκέσει έως τις 17/7/2021

Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα και το Όσκαρ, Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο της ταινίας «Παράσιτα», οι Αμερικανοί Σπάικ Λι και Τζόντι Φόστερ καθώς και ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ κήρυξαν την Τρίτη 6/7/2021 την έναρξη του 74ου Φεστιβάλ των Καννών, που σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο οποίος επλήγη σοβαρά από την πανδημία Covid 19.

"Να' μαστε επιτέλους ενωμένοι, με τα όμορφα ρούχα μας!", χαιρέτισε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Τζόντι Φόστερ, η πρώτη που πήρε τον λόγο πάνω στη σκηνή, όπου ένα τιμητικός Χρυσός Φοίνικας της απονεμήθηκε από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η Φόστερ είχε πρωτοπάει στις Κάννες πριν από 45 ολόκληρα χρόνια με τον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Στη συνέχεια τους διάσημους καλλιτέχνες πλαισίωσαν ο Μπονγκ Τζουν-χο, βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα το 2019 για το φιλμ "Παράσιτα" και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Σπάικ Λι που εντυπωσίασε με το ροζ κοστούμι και γυαλιά του, προκειμένου να εγκαινιάσουν μαζί την 74η διοργάνωση.

Στην φετινή επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Μάγκι Γκίλενχαλ, Μελανί Λοράν, Tαχάρ Ραχίμ, κ.α.

Η κάτω φωτ. από το ertnews.gr έχει credit Vianney Le Caer/Invision/AP.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight