Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη καταστροφή στη Δ. Αχαΐα: Ποιες περιοχές επλήγησαν περισσότερο - Χαμένη κάτω από τόνους νερού η Στροφυλιά

Απίστευτη καταστροφή στη Δ. Αχαΐα: Ποιες...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τεράστιες οι ζημιές

Δεν έχουν προηγούμενο οι ζημιές που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, στην Δυτική Αχαΐα. Σε όλη την έκταση του Δήμου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και κυρίως, σε χωριά της Μόβρης και της Ωλενίας που έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη  πίεση,  ενώ  στις πληγείσες περιοχές συγκαταλέγεται και το Δάσος της Στροφυλιάς, με μια  τεράστια έκταση να είναι χαμένη κάτω από τόνους νερού.

Μετόχι Αχαΐας: Με... πιρόγα η πρόσβαση σε μερικά σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ

Το πρόβλημα εστιάζεται στις καλλιέργειες, στα ποιμνιοστάσια ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές και στα γεωργικά μηχανήματα.

Στο μεταξύ, σε εγρήγορση βρίσκονται στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στα δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια στα χωριά Γομοστό Νιφορέϊκα, Καλαμάκι, Καρέϊκα, Λάππα, Ράχη και Σαγέϊκα ώστε να μπορέσουν οι περίπου 100 πολίτες που έχουν βρεθεί στο δρόμο, να επιστρέψουν σε αυτά, όπως τόνισε στο thebest.gr o Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Να αναφερθεί ότι σε δεκάδες σπίτια τα νερά έχουν μπει μέσα και έχουν καταστρέψει πλήθος οικοσκευών.

Την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς. Χαρακτηριστικά, ανέφερε, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να καταγράφονται τα προβλήματα, ώστε μέχρι την Τετάρτη να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν σταλεί στα αρμόδια Υπουργία προκειμένου να αποζημιώσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να υπάρξει μια κάποια ανακούφιση του αγροτικού κόσμου. «Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε άλλες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, με την  άμεση προκαταβολή αποζημιώσεων, είναι αναγκαίο να καλύψει και την περιοχή μας. Η καταβολή των αποζημιώσεων, επιβάλλεται να γίνει άμεσα και το άμεσα είναι σήμερα».

Να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία της περιοχής είναι τεράστια κυρίως στην περιοχή της Μόβρης, καθώς επλήγη μια τεράστια έκταση που εκτείνεται από την Κάτω Αχαΐα και τις Αλυκές  μέχρι το Λάππα, το Βουπράσιο και τον Απιδεώνα, ενώ υπάρχουν ζημιές και στην Εθνική οδό.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, γεγονός που αφήνει ερωτηματικά για τον χρόνο της επανακαλλιέργειάς τους και προβληματίζει ιδιαίτερα τους αγρότες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνά, έχουν ξεκινήσει και οι αποστραγγίσεις των χωραφιών.

Σε ό, τι αφορά, τα χωριά της Ωλενίας, δηλαδή το ορεινό κομμάτι του Δήμου, έχουν καταγραφεί εκτεταμένες κατολισθήσεις και καταστροφές δρόμων. Όπως, ανέφερε, στο thebest.gr o Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, σε αυτά τα σημεία, ήδη έχουν σταλεί μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν οι δρόμοι και να δοθούν στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις