Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΙΝ.ΑΛ.: Σε θέση μάχης Ανδρουλάκης - Παπανδρέου ενόψει της αυριανής κάλπης

ΚΙΝ.ΑΛ.: Σε θέση μάχης Ανδρουλάκης - Παπ...

Αύριο εκλέγεται νέος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής

Σημαντικές εξελίξεις στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό αναμένεται ότι θα φέρει η «αλλαγή σελίδας» στο Κίνημα Αλλαγής με την αυριανή εκλογή του νέου αρχηγού από τη μάχη του δεύτερου γύρου.

Πολιτικοί αναλυτές και έμπειρα στελέχη σχεδόν προεξοφλούν νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην αναμέτρηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμούν ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός παίκτης την «επόμενη μέρα» στο χώρο της κεντροαριστεράς και προβλέπουν ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τη δυνατότητα της Χαριλάου Τρικούπη να προχωρήσει στην πορεία- με όρους ενότητας, ανανέωσης και προγραμματικής επάρκειας- σε στιβαρές κινήσεις για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις προσεχείς εκλογές. Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν, αναγκαία και ικανή συνθήκη, για την δυναμική επανεκκίνηση, τη μαζική προσέλευση και αυτήν την Κυριακή στις κάλπες, εξηγώντας ότι η ευρύτερη πολιτική «νομιμοποίηση» θα ενδυναμώσει το εγχείρημα υπό τη νέα ηγεσία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι ηγεσίες και τα στελέχη τους απέφυγαν να εμπλακούν με παρεμβάσεις στη δημόσια συζήτηση. Ούτε η κυβερνητική παράταξη, ούτε η Κουμουνδούρου τροφοδότησε σενάρια περί κυβερνητικών συνεργασιών, παρότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο ΚΙΝΑΛ τα σχετικά ερωτήματα προς τους υποψήφιους του πρώτου αλλά και του δεύτερου γύρου ήταν συνεχή και διερευνητικά των προθέσεών τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις