Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση το πρωί στον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα από το κλιμάκιο της Πολεοδομίας που πήγε εκεί

Αναστάτωση το πρωί στον καταυλισμό των Ρ...

Κάτοικος του καταυλισμού επικοινώνησε με το thebest.gr και είπε πως ο Δήμαρχος Πατρέων τους είχε υποσχεθεί να τους νοικιάσει σπίτια & να φύγουν και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας πήγε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 στον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, για έλεγχο.

Με το thebest.gr επικοινώνησε εκ μέρους των κατοίκων Ρομά της περιοχής ο κ. Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος και εξέφρασε τον προβληματισμό του και την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι μετέβη εκεί η Πολεοδομία και πως επίκειται να επιβληθούν πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ. Συνολικά όπως είπε ο κ. Μιχαλακόπουλος στον καταυλισμό ζουν περί τα 250 άτομα,  ο Δήμαρχος Πατρέων τους είχε υποσχεθεί προ τεσσάρων μηνών πως θα τους νοίκιαζε σπίτια για να μπορέσουν να φύγουν από εκεί και να πάνε να ζήσουν σε πιο ανθρώπινες και πολιτισμένες συνθήκες αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Οι Ρομά στον καταυλισμό της Εγλυκάδας (Ριγανόκαμπο) είναι ανάστατοι ενώ ο κ. Μιχαλακόπουλος μας είπε πως οι περισσότεροι που ζουν στο σημείο, έχουν ως μόνο εισόδημα το ΚΕΑ, το προνοιακό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και πως ένα πρόστιμο της τάξης των 50.000 ευρώ θα είναι παντελώς αδύνατο να το πληρώσει κάποιος. Στο σημείο οι Ρομά βρίσκονται εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.

Προ ημερών είχε γραφτεί και στο thebest.gr άρθρο που αφορούσε  καταγγελίες συλλόγων και φορέων του Ανατολικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων  οποίοι μιλούσαν για  παράνομες κατασκευές επέκτασης στον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο. Όπως αναφερόταν οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι δεν έπραξαν τα προβλεπόμενα από το νόμο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με συνέπεια η παράνομη ανέγερση να συνεχίζεται και ο καταυλισμός να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα.

Προφανώς η σημερινή επίσκεψη της Πολεοδομίας αφορούσε την επέκταση του καταυλισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις