Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενωτική Συνεργασία Ιατρών: Η νέα κυβερνητική διάταξη πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγείας των ανασφάλιστων

Ενωτική Συνεργασία Ιατρών: Η νέα κυβερνη...

Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ, να απαγορεύεται στους ασκούντες ιδιωτικά την ιατρική να συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους ασθενείς, καταδεικνύει την αναλγησία της

Σε ανακοίνωση της η Παράταξη Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (ΕΣΙ) του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (με επικεφαλής τον Τάκη Γεωργακόπουλο, Γιατρό Πνευμονολόγο) αναφέρει τα εξής:

Η πρόσφατη νομοθέτηση από την Κυβέρνηση της ΝΔ, της απαγόρευσης στους ασκούντες ιδιωτικά την ιατρική να συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους ασθενείς, καταδεικνύει την αναλγησία που διακρίνει και την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.

Αυτή η κυβερνητική απόφαση πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγείας των ανασφάλιστων καθώς ασθενείς με χρόνια Νοσήματα εμποδίζονται πλέον να προσεγγίζουν τον γιατρό επιλογής τους και οδηγούνται υποχρεωτικά στα Νοσοκομεία που κι αυτά στενάζουν σήμερα, κάτω  από την πίεση της πανδημίας και των ασθενών με Κορωνοϊό.

Παράλληλα οι γιατροί που έχουν ιδιωτικό ιατρείο, απαξιώνονται ''δια νόμου'' και χάνουν τους ασθενείς τους!

Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αλλά και Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας (ΙΣΠ) που η πρόεδρός του είναι και Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, δεν πήραν καμία πρωτοβουλία ούτε εξέδωσαν έστω μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας γι αυτή την διάταξη.

Δείχνουν έτσι να συμφωνούν και με ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ανασφάλιστων αλλά με την εξόντωση των ιδιωτών ιατρών. 

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΣΙ) καλεί άμεσα το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας να φέρει αυτό θέμα για συζήτηση, προκειμένου να τοποθετηθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στον Ι. Σ. Πάτρας αλλά και προκειμένου να αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία μας, το μέγεθος του εμπαιγμού που υφίστανται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., τόσο οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ όσο και οι Γιατροί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις