Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέσω γιατρού δημόσιου νοσοκομείου ήρθε σε επαφή με τον «Dr Kontos» καρκινοπαθής που απεβίωσε

Μέσω γιατρού δημόσιου νοσοκομείου ήρθε σ...

Σύμφωνα με τον γιο του θύματος, ο «Dr Kontos» προμήθευε τον ασθενή διάφορα σκευάσματα

Μέσω γιατρού δημόσιου νοσοκομείου βρήκε τον «διακεκριμένο ογκολόγο Δόκτορα Κόντο» ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα, που απεβίωσε το 2016 κάνοντας επί σειρά μηνών τις «θεραπείες» του ψευτογιατρού, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο γιος του θύματος.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως ο πατέρας του απευθύνθηκε στον «Dr Kontos» για τον οποίο του είχε μιλήσει «χειρουργός στον Ευαγγελισμό». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, «εγώ τον κατηγορούμενο δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό, στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον "γιατρό". Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο…ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής…».

Σύμφωνα με τον γιο του θύματος, ο «Dr Kontos» προμήθευε τον ασθενή διάφορα σκευάσματα. Κάποια από αυτά, όπως κατέθεσε, πήγαν μαζί να τα πάρουν από το Κορωπί, όπου κατοικούσε ο κατηγορούμενος.

«Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με ένα σκεύασμα…δεν ξέρω τι ήταν. Του είπα "πιστεύεις αυτά τα πράγματα;" Ήταν όμως ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και "πιάστηκε" από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι "θα πάρω αυτό το σκεύασμα" και πως "είναι πολύ καλός ο γιατρός". Είχε ένα γιατρό από το χωριό μας που του έλεγε "μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες". Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε "παιδί μου έχεις δίκιο". Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις