Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο πόδι ο Σύλλογος Γονέων μετά τα απίστευτα γεγονότα στο συγκρότημα του 2ου και του 6ου ΕΠΑΛ

Πάτρα: Στο πόδι ο Σύλλογος Γονέων μετά τ...

Καλούν τους φορείς αλλά και τους μαθητές των σχολείων να αναλάβουν δράση

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί σε γονείς μαθητών του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ στην Αγίας Σοφίας από τα αλλεπάλληλα περιστατικά μεταξύ μαθητών και κυρίως από τη χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών εντός του σχολείου.

Πάτρα: Έριξαν δυναμιτάκια, καπνογόνα και φωτοβολίδα σε τάξη εν ώρα μαθήματος- Καθηγήτρια και μαθήτρια δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν- Ξύλο και στο προαύλιο

Το προχθεσινό περιστατικό αποτέλεσε η αιτία για να φθάσει ο κόμπος στο χτένι, με τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι αλλά και τα παιδιά τους που φοιτούν στα ΕΠΑΛ και είναι αναγκασμένοι να βιώνουν ακραίες συμπεριφορές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Πάτρας Τίμος Πατρινός σήμερα έχει συνάντηση με την Διεύθυνση της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για το θέμα ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με τους διευθυντές των δύο ΕΠΑΛ που συστεγάζονται σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

 Παράλληλα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα  «Γνωμη», έχει καλέσει τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία να αναλάβουν δράση και να μην αδιαφορήσουν (δεν υπάρχουν οργανωμένοι Σύλλογοι), καθώς τα φαινόμενο μεγεθύνεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Θα συζητήσουμε το θέμα που έχει ανακύψει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θαζητήσουμε ενημέρωση για τις διαδικασίες που έχουν γίνει σχετικά με τις παραβατικές συμπεριφορές και τις ακρότητες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Είναι γεγονός ότι στο εν λόγω συγκρότημα υπάρχει ομάδα μαθητών ή μεμονωμένα άτομα που θεωρούν που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά. Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από το κράτος χωρίς να υπάρχει περιθωριοποίηση ή απομόνωση των ατόμων. Διότι, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς όταν ανάβουν καπνο γόνα μέσα στο κλειστό κτίριο. Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν κάποιος έχει άσθμα ή σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι να μην συμβούν τα χειρότερα» δηλώνει στη «Γ» ο κ. Πατρινός, εκφράζοντας την ανησυχία του καθώς οι εντάσεις στο εν λόγω συγκρότημα έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

«Σε τέτοια συχνότητα δεν είχαμε ξανά τέτοια περιστατικά σε σχολεία της πόλης μας. Πέρυσι μας είχαν απασχολήσει μεμονωμένα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Αυστραλίας. Είναι άσχημο να γίνονται στα ΕΠΑΛ διότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνονται και τα παιδιά που τα επιλέγουν για να ακολουθήσουν μια κατεύθυνση αισθάνονται ως μαθητές κατώτερου Θεού…», σημειώνει ο κ. Πατρινός, καταθέτοντας τον προβληματισμό του εάν αυτό συνέβαινε σε Γενικό Λύκειο και ποια θα ήταν η αντιμετώπιση.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους φορείς και τους καλώ να δράσουμε συλλογικά, να προβληματιστούμε από το γεγονός ότι μια ομάδα ατόμων δρα ανεξέλεγκτα και να αναζητούμε την καλύτερη λύση προς όφελος των μαθητών και της σχολικής κοινότητας. Δεν πρέπει να απαξιώνονται τα παιδιά του ΕΠΑΛ και να αισθάνονται μαθητές ενός κατώτερου Θεού. Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί δυσαρέσκεια αλλά δεν μπορούν να πουν κάτι, γιατί η μαγκιά του προαυλίου επικρατεί…» καταλήγει, τονίζοντας πλέον πως «ο κόμπος έφθασε στο χτένι, προχθές με τα καπνογόνα στο σχολείο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις