Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σπεύδουν να εμβολιαστούν- Πόσα ραντεβού για πρώτη δόση έγιναν χθες

Αχαΐα: Σπεύδουν να εμβολιαστούν- Πόσα  ρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μείωση των ενεργών κρουσμάτων

Όλο και πιο ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα για την Αχαΐα σε σχέση με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Τη στιγμή που έχουν μειωθεί και τα ενεργά κρούσματα, όλο και περισσότερα ραντεβού κλείνονται στα εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή που πολλές φορές βρέθηκε στο «κόκκινο», με γεμάτες κλινικές covid, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αρμόδιος για θέματα υγείας, «είναι γεγονός ότι οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί. Χθες Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν 3.115 εμβολιασμοί στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, από αυτούς οι 548 ήταν για τη χορήγηση της πρώτης δόσης και τα υπόλοιπα για τη δεύτερη και τρίτη αναμνηστική δόση.

Τις προηγούμενες ημέρες οι εμβολιασμοί άγγιζαν περίπου τους 2.500. Νωρίτερα υπήρξαν και μέρες με 1.500 εμβολιασμούς. Έχουμε λοιπόν μία αύξηση της τάξης των 600 εμβολιασμών. Συνολικά στην περιοχή έχουμε φτάσει στους  182.550 εμβολιασμούς. Τις προηγούμενες μέρες τα ραντεβού για την πρώτη δόση ήταν περίπου 250, άρα σαφώς έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, ωστόσο θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτή τη στιγμή έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% των πολιτών και τα ραντεβού αυξάνονται. Στο mega εμβολιαστικό κλείνονται 700-800 ραντεβού την ημέρα ενώ πριν 10 μέρες είχαμε περίπου 400 την ημέρα, έχουμε μία αύξηση 100%.. Δεν προκύπτει ακόμα βέβαια  ότι τα ραντεβού για την πρώτη δόση είναι περισσότερα από αυτά για την τρίτη».

Όπως επισημαίνει, «παράλληλα βλέπουμε ότι είναι καλύτερη εικόνα στα ενεργά κρούσματα. Στην Πάτρα είχαμε 1737 και τώρα 1449. Έχουμε μία υποχώρηση κατά 300 νούμερα και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που δείχνει μία μείωση και σταθεροποίηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις