Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας στην οδό Σολωμού

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγία...

Το πρωί του Σαββάτου 4/12 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τιμά η εκκλησία μας στις 4 Δεκεμβρίου και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θ’ αποτελέσει και φέτος ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στην οδό Σολωμού όπου την Παρασκευή 3/12/2021, στις 18.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στις 10 το βράδυ της Παρασκευής θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου, ιεροκήρυκας της Ιεράς μητροπόλεως Πατρών.

Το Σάββατο 4/12 το πρωί στην Πανηγυρική θεία Λειτουργία, θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.30 θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος και ιερά παράκληση.

Όσο για την Κυριακή 5/12 που από την εκκλησία μας τιμάται ο Όσιος Σάββας ο ηγιασμένος στην Θεία λειτουργία το πρωί θα προεξάρχει ο πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές, ιεροκήρυκας  της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Να προσθέσουμε πως πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας Ακταίου όπου το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν είναι γνωστό που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες η Αγία Βαρβάρα καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Όπως έχει γραφτεί, η Αγία Βαρβάρα κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό και καθύβρισε τα είδωλα.

Μετά από φρικτά βασανιστήρια, διεπομπέφθη γυμνή στην πόλη και τέλος σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις