Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Viral η νοσηλεύτρια για τον κορωνοϊό: Δεν έχουν την αίσθηση ότι η ζωή είναι ένα νήμα

Viral η νοσηλεύτρια για τον κορωνοϊό: Δε...

Τι λέει η ίδια για τα όσα βιώνει καθημερινά στο νοσοκομείο

Η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Γεννηματάς που έγινε viral με την ανάρτησή της για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές στιγμές που αντιμετωπίζει καθημερινά με τους ασθενείς που καταλήγουν να νοσηλεύονται.

«Δεν υπάρχει γιατρειά και ελπίδα, αν νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου δε βάζουν μυαλό, ο άλλος είναι 170 κιλά και λέει “δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί”. “Ρε άνθρωπε”, του λέω, “είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου”. “Μακάρι να βγω ζωντανός, μακάρι” με παρακαλούσε. Του λέω “από εμένα εξαρτάται; Από εσάς εξαρτάται. Όλοι, και οι πέντε είστε ανεμβολίαστοι, περιμένατε τι;”», αναφέρει στο Live News η Σοφία Μαντή.

Όσον αφορά στην ανάρτησή της, που έγινε viral, η ίδια δήλωσε ότι «εννοείται ότι δεν το περίμενα απλά είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω. Δεν πίστευα ότι μία ανάρτηση των πέντε λεπτών, ήταν μόλις είχα βγει με την στολή, πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα».

Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας

«Μου έλεγε μία άλλη κυρία χθες, “παιδί μου έκανα χαζομάρα”. Της λέω “έπρεπε να φτάσεις εδώ να μην μπορείς να αναπνεύσεις;” Μου μίλαγε και της λέω “σταματήστε, δε χρειάζεται θα πέσει το οξυγόνο σας. Μη μιλάτε ό,τι έγινε, έγινε”», ανέφερε η ίδια. «Βγάζοντας τη στολή, μιλάμε την έστυβα, ήμουν χάλια σας λέω, πολύ, πολύ, πολύ και ταλαιπωρημένη. Σας λέω δεν έχουν την αίσθηση ότι η ζωή είναι ένα νήμα. Απλά δεν πιστεύουν ότι θα τους συμβεί», δήλωσε.

 

Όπως δήλωσε η κ. Μαντή, και κάτω από την ανάρτησή της, βρέθηκαν μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα οποία την λοιδόρησαν. «Καλά τα σχόλια είναι και πικρόχολα κάποιων αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, εγώ κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Οφείλω να είμαι εκεί και εγώ είχα πολύ θυμό, που ερχόντουσαν και τους ρωτούσα “εμβολιασμένος;” και απαντούσαν “Όχι, βέβαια”. Έπρεπε όμως εκεί πέρα, να διαχειριστώ τον δικό μου θυμό, ότι εγώ είμαι εκεί και πρέπει να φοράω αυτή τη στολή για να σε νοσηλεύσω γιατί είσαι βλάκας» «Θέλει πολύ δύναμη ψυχής γιατί πια δεν έχεις να αντιμετωπίσεις το θυμό το δικό σου για όλα αυτά που συμβαίνουν, έχεις να αντιμετωπίσεις το φόβο αυτών των ανθρώπων που είναι στα χέρια σου», δήλωσε και κατέληξε: «Εγώ αγαπάω τη νοσηλευτική και έδωσα τον όρκο και θα τον τιμώ μέχρι να πεθάνω. Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας». 

Η κ. Μαντή προκάλεσε συγκίνηση όταν περιέγραψε με ακρίβεια όσα βιώνουν οι νοσηλευτές στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναρρώσουν και να ξεπεράσουν την ασθένεια. Αναφέρεται στο χαμηλό οξυγόνο νέων ανθρώπων, στους ανεμβολίαστους και στο φόβο που νιώθει για όσα ζει.

 

Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο.
Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία .
Εμβολιασμένος?
Εννοείται οχι.
Ετών 39 με οξυγόνο τώρα.
21 σύνολο
4 ναι
Οι υπόλοιποι μάντεψε . . .
Και μια διασωλήνωμένη και αυτη στους μάντεψε . . . ετων 74.
Και δεν είναι η στολή που πρεπει ν'αντέξεις (γιατι λιώνεις στη κυριολεξία ) ,
δεν είναι η κούραση ,δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνία , το δε βαριέσαι ,
το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα , δεν πίστευα οτι υπάρχει ..
Αλήθεια ?
Τώρα που είσαι πρίν τη διασωλήνωση πίστεψες ?
Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν'αλλάξει ποτέ
αν δεν αλλάξει το εγω μας και πως βλέπουμε τα πράγματα.
Εδω Γεννηματάς .
Μόλις έβγαλα τη στολή .
Στάζω . .
Διψάω . .
Φοβάμαι μαμά . .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις