Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο αγώνας ενός Πατρινού που έχει να δει τα παιδιά του τέσσερα χρόνια- Δεν τον έχουν δει από τα 8 μέχρι τα 12 τους χρόνια!

Ο αγώνας ενός Πατρινού που έχει να δει τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr Ο δικηγόρος του, Άκης Βαβαρούτας

Πραγματικό μαρτύριο περνά ένας Πατρινός που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν βλέπει τα παιδιά του. Μετά το διαζύγιο του η πρώην σύζυγός του δεν του επιτρέπει, παρα τις δικαστικές αποφάσεις που υπήρχαν, να δει τα παιδιά, με εκείνον να κάνει ένα τεράστιο δικαστικό αγώνα προκειμένου να βρεθεί κάποια στιγμή κοντά τους.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος του Άκης Βαβαρούτας, «εδώ και τέσσερα χρόνια αυτός ο άνθρωπος δεν έχει δει τα παιδιά του. Πρόκειται για δίδυμα που σήμερα είναι 12 ετών. Το ζευγάρι χώρισε το 2017 και ενώ τα έβλεπε τα παιδιά του για ένα με δύο μήνες, στην πορεία, η πρώην σύζυγός του άρχισε να ισχυρίζεται ότι τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε μαζί του. Πήγαν στα δικαστήρια και σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις που υπήρξαν, ο πατέρας αυτός ήταν κατάλληλος να βλέπει τα παιδιά του και να περνά χρόνο μαζί τους».

Όπως εξηγεί, «η πρώην σύζυγος με το πρόσχημα ότι τα παιδιά δεν θέλουν, δεν το επέτρεψε ποτέ. Μετά από πολλές αναβολές, φτάσαμε να εκδικαστούν οι μηνύσεις, και χθες το δικαστήριο αποφάσισε ότι η μητέρα με δόλο δεν προσπαθεί καθόλου να βοηθήσει την κατάσταση και να βρεθούν τα παιδιά με τον πατέρα. Καταδικάστηκε μάλιστα σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή.

Σκοπός ήταν να ταρακουνηθεί η μητέρα και να μπει σε μία διαδικασία να προσπαθήσει να φέρει τα παιδία της πιο κοντά στον πατέρα τους. Δεν τον έχουν δει από τα 8 μέχρι τα 12 τους χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο και θέλει προσπάθεια. Αυτά τα χρόνια πήγαινε έξω από τα κάγκελα του σχολείου να τα δει από μακριά. Η μητέρα και η γιαγιά των παιδιών προσπαθούν να μην υπάρχει καμία επαφή. Την ημέρα του αγιασμού  πήραν τα παιδιά «τραβώντας» για να μην τα πλησιάσει.

Από εδώ και πέρα αν δεν συμμορφωθεί η μητέρα θα συνεχίσουμε δικαστικά, ακόμα και να της αφαιρεθεί η γονική μέριμνα γιατί την ασκεί με τέτοιο τρόπο που κάνει κακό στα παιδιά.  Προς το παρόν δεν ξέρουμε τις προθέσεις της, ελπίζουμε ο άνθρωπος να βρεθεί κοντά στα παιδιά του πλέον».

«Θέλω να τονίσω ότι αυτά τα θέματα με τις σχέσεις παιδιών- γονέων μετά από ένα διαζύγιο είναι σοβαρά. Πριν λίγες μέρες ένας άλλος πατέρας πήρε τα παιδιά του για σαββατοκύριακο και δεν τα γύρισε πίσω. Θεωρώ ότι επειδή ζούμε σε μία παράξενη εποχή με μία πολύ μεγάλη ένταση, χρειάζεται προσπάθεια από ένα ζευγάρι που είναι σε διάσταση ή χωρισμένο. Σημασία έχει μόνο το καλό των παιδιών, όχι τα προσωπικά τους και οι δικές τους εντάσεις. Τα παιδιά μεγαλώνουν πλέον άσχημα και βλέπουμε άσχημα αποτελέσματα με συμμορίες ανηλίκων και παιδιά με σοβαρά προβλήματα» καταλήγει ο κ. Βαβαρούτας.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις