Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται τα Πρωτοκλήτεια - Το σαββατοκύριακο τιμάται η μνήμη των Αχαιών Αγίων

Συνεχίζονται τα Πρωτοκλήτεια - Το σαββατ...

Το Σάββατο 27/11 στις 18.00 θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών

Συνεχίζονται τα φετινά Πρωτοκλήτεια που όπως πάντα είναι αφιερωμένα στον Πολιούχο των Πατρών, Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος μαρτύρησε σε Χιαστό Σταυρό στην Πάτρα το 66 μ.Χ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην ιερά αγρυπνία που θ’ αρχίσει στις 21.00 θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το Σάββατο 27/11 στις 18.00 το απόγευμα θα λάβει χώρα η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και άλλων αγίων και στη συνέχεια θα τελεστεί Εσπερινός για την εορτή των Αχαιών Αγίων, η μνήμη των οποίων θα τιμηθεί και την Κυριακή 28/11/2021 στην πρωινή αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα προβεί και σε χειροτονία διακόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου έχει μεταφερθεί από τις 6/11 και θα παραμείνει έως την Κυριακή 28/11 η εφέστιος εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Τριταίας.

Στη διάρκεια του εσπερινού του Σαββάτου, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα θα γίνει και η καθιέρωση της πρώτης εικόνας του Αγίου εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων.

Τέλος μετά τον εσπερινό θα λάβει χώρα και τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς καθώς και η βράβευση των πρωτευσάντων στις πανελλήνιες εξετάσεις της περασμένης σχολικής χρονιάς.

*Την Κυριακή 28/11 στις 18.00 στο νέο Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα από τη Χορωδία Πανύμνητος. Πρόκειται για ένα ποίημα του αειμνήστου συμπολίτη Ηλία Μπογδανόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις