Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Catsuits & Body Positivity: Μεγάλο must, από Prada και Κιμ ως Καγιά και Κουδουνάρη

Catsuits & Body Positivity: Μεγάλο m...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα ολόσωμα κολάν ή φόρμες επανήλθαν από τα nineties ορμητικά. Θα τα τολμήσουμε;

Τις τελευταίες σαιζόν το λεγόμενο catsuit trend που «κρατάει» την καταγωγή του από τις περιπέτειες της Catwoman αλλά και τη disco ή τα nineties έχει επανεμφανιστεί στο fashion προσκήνιο. Το είδαμε να ανακάμπτει σταδιακά μέσα από celebrity εμφανίσεις (κυρίως με αισθητική αιλουροειδούς και φουτουρισμού) αλλά και λόγω των προηγούμενων shows Balmain, Mugler. Καλλονές όπως η Μπέλα Χαντίντ και είδωλα όπως η Μπίλι Αιλις, η Cardi B και η Ντούα Λίπα έχουν υιοθετήσει την τάση από νωρίς σε κόκκινο χαλί, events ή φωτογραφίσεις. Tελευταία όμως, η εμμονή της πασίγνωστης reality queen Κιμ Καρντάσιαν με τέτοια outfits του οίκου Balenciaga έχει στρέψει τη διεθνή προσοχή πιο μαζικά στα ολόσωμα κολάν.

Τα «κολλητά» φορμάκια ειδικά όταν συνδυάζονται με ογκώδεις οικολογικές γούνες ή πελώρια φουσκωτά μπουφάν είναι πλέον η τελευταία λέξη της μόδας. Λίκρα, δερματίνες, βινίλ, βελούδο, δαντέλες, διαφάνειες, μάλλινα ζέρσει  αλλά και κεντημένες επιφάνειες έχουν την τιμητική τους. Από τις collections  του φετινού χειμώνα με επικεφαλής τον οίκο Prada που έδειξε τα catsuits με prints, η τάση «κατεβαίνει στο δρόμο». Τα διασημότερα media τη συνδέουν μάλιστα με τη λογική του body positivity, δηλαδή το να είσαι περήφανος να δείχνεις το σώμα σου.

Prada

Prada

Prada

Prada

Emilia Wickstead

Emilia Wickstead

Off White

Off White

Coureges

Coureges

Dolce e Gabbana

Dolce e Gabbana

Dolce e Gabbana

Dolce e Gabbana

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Mugler

Mugler

Saint Laurent

Saint Laurent

Gucci

Gucci

Και στην εγχώρια στυλιστική επικαιρότητα όμως είδαμε τέτοια looks. Η Βίκυ Καγιά, πάντα με αντανακλαστικά περί μόδας, ανακύκλωσε στην τελευταία της εμφάνιση στο Dancing with the Stars μια φόρμα του ελληνικού label Maison Falliakos, λανσάροντας τη βραδινή εκδοχή με δαντέλα και φτερά. Σε πρόσφατη εκδήλωση της premium Cîroc Vodka στην Αθήνα, είδαμε και δημιουργίες Stelios Koudounaris βασισμένες στο trend. Aκόμα και μια επίσκεψη στα Zara θα σας πείσει πως  ενδείκνυται ως απαραίτητη αγορά για ενημερωμένες fashionistas.

Βίκυ Καγιά

Βίκυ Καγιά

Stelios Koudounaris

Stelios Koudounaris

Zara

Zara

Zara

Zara

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View